BRŽA I EFIKASNIJA EVIDENCIJA O VAKCINACIJI: Gradski zavod za javno zdravlje u Kikindi dobio novu računarsku opremu

R. Š.

29. 04. 2021. u 16:51

ZAVOD za javno zdravlje u Kikindi dobio je novu računarsku opremu, vrednu oko 200.000 dinara, koja će omogućiti brže i efikasnije vođenje evidencije o vakcinaciji u Kikindi, ali i čitavom Severnobanatskom okrugu.

БРЖА И ЕФИКАСНИЈА ЕВИДЕНЦИЈА О ВАКЦИНАЦИЈИ: Градски завод за јавно здравље у Кикинди добио нову рачунарску опрему

Foto: R.Š.

Donacija Zavodu za javno zdravlje u Kikindi

- Osim tih podataka, mi vodimo evidenciju o broju testiranih građana i obolelih od kovida 19 i obrađujemo te informacije. Zato će nam novi računari olakšati rad – rekola je dr Sandra Radlović, direktorka Zavoda za javno zdravlje.

Foto: R.Š.

Donaciju ovoj ustanovi dala ja francuska livnica ”Le Belir” koja duže od 15 godina ima fabriku u Kikindi. Zavod za javno zdravlje rukovodi procesom vakcinacije i obavlja stručni nadzor u Severnobanatskom upravnom okrugu, u kojem su osim Kikinde, još opština: Čoka, Novi Kneževac, Senta, Ada i Kanjiža.

Posrednik u ostvarivanju ove donacije bila je Gradska uprava, isto kao i nedavno kada je italijanska kompanija “Klacedonija”, koja takođe ima fabriku u Kikindi, Opštoj bolnici donirala oko 3.000 evra za kupovinu aparta za lečenje najtežih pacijenata u crvenoj, kovid zoni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a