PODELILI RADOST PRAZNIKA: Korisnici socijalne zaštite i migranti zajedno bojili uskršnja jaja

J. S.

29. 04. 2021. u 14:51

KORISNICI centra za pružanje lokalnih usluga socijalne zaštite i migranti, izbeglice i tražioci azila iz Prihvatnog centra u Vranju podelili su radost farbanja uskršnjih jaja u zajedničkoj akciji koja je održana u dvorištu Centra uz primenu svih epidemioloških mera.

ПОДЕЛИЛИ РАДОСТ ПРАЗНИКА: Корисници социјалне заштите и мигранти заједно бојили ускршња јаја

Foto: J.S.

Ivana Tasić direktorka Centra kaže da kulturološke razlike ne postoje kada ljudi poštuju praznike i običaje svih vera  i donose zajedničko zadovoljstvo što se videlo na primeru današnje akcije. Ranijih godina su praktikovani zajednički praznični obroci, ali  prošle i ove godine zbog pandemije su izostala okupljanja.

Foto: J.S.

Na zajedničkom zadatku tri majke i devet deteta i migrantskog centra svojim veštinama ukrasili su uskršnja jaja uz svesrdnu pomoć korisnika Prihvatilišta za stara i napuštena lica i Dnevnog biravka „Maštolend“.

Plod ove akcije koju su zajedno organizovale  organizacije IOM, Komesarijat za izbeglice i migracije RS i Indigo , a na inicijativu UNHCR -a su 200 ofarbanih jaja koja će korisnicima Centra ulepšati predstojeće praznike. Nisu izostali ni pokloni kojima je UNHCR darovao korisnike kako bi im redstojeći praznici bili lepši.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024