ČUDNA SUDBINA MILANA STOJADINOVIĆA: Predavanje istoričara Milovana Balabana na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada (VIDEO)

V.N.

27. 04. 2021. u 21:27

PREDAVANjE istoričara Milovana Balabana „Milan Stojadinović; ličnost i politika" može se pogledati na zvaničnom Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

ЧУДНА СУДБИНА МИЛАНА СТОЈАДИНОВИЋА: Предавање историчара Милована Балабана на Jутјуб каналу Културног центра Новог Сада (ВИДЕО)

Foto: KCNS

Milan Stojadinović, srpski političar, pravnik, ekonomista i profesor univerziteta, bio je ministar finansija u tri navrata, ministar spoljnih poslova i predsednik Vlade Kraljevine Jugoslavije i predsednik Jugoslovenske radikalne zajednice. Njegova politika obeležila je period druge polovine tridesetih godina prošlog veka na prostoru tadašnje Kraljevine Jugoslavije.

Još kao mlad, u periodu Balkanskih ratova a zatim i Prvog svetskog rata, Milan Stojadinović pokazao je svoju stručnost iz oblasti ekonomije radeći u Ministarstvu finansija i istakavši se kao stručnjak koji je pomogao da se stabilizuje srpski dinar. S druge strane, Stojadinović je ubrzo uspeo da se obogati zahvaljujući pre svega sumnjivim transakcijama.

Čudna sudbina ovog političara vodila ga je od praktično prvog čoveka jedne velike države, preko zatočenika na Mauricijusu, do izgnanstva u Južnoj Americi gde je ostao poslovno ali donekle i politički aktivan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)