ZA MALOG GAVRILA VASKRŠNJI BAZAR U JAGODINI: Na inicijativu dece iz vrtića „Pivarac“ prikuplja se novac za lečenje

Z. R.

26. 04. 2021. u 21:49

ČAK osamdeset odsto vaskršnjih poklona koje su pripremila deca jagodinskog vrtića „Pivarac“ prodato je prvog dana humanitarnog bazara koji je održan danas u organizaciji tog vrtića.

ЗА МАЛОГ ГАВРИЛА ВАСКРШЊИ БАЗАР У ЈАГОДИНИ: На иницијативу деце из вртића „Пиварац“ прикупља се новац за лечење

Foto: PU Pionir

Sredstva su namenjena za lečenje sedmomesečnog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, koji je teško oboleo od spinalne mišićne atrofije.

Za skupocen lek, dalju terapiju i rehabilitaciju neophodno je obezbediti oko 2,5 miliona evra, a akcija prikupljanja pomoći za porodicu mališana traje uveliko kako bi Gavrilo mogao da što pre otputuje i dobije neophodni medikament.

Foto: Z. R.

Raznovrsna ponuda - ukrasi i simboli velikog hrišćanskog praznika koje su napravila deca uz pomoć vaspitača i roditelja, ali i druga roba, slatkiši, grickalice, čak i med i konzervirana hrana, te ostale potrepštine koje su prodavali brojni sponzori, planuli su danas, pa organizatori poručuju da je i dalje potrebna pomoć donatora da bi bazar trajao do četvrtka, 29. aprila, kako je planirano.

- Gavrilo, druže, dajemo ti reč da ćemo svi zajedno dobiti ovaj meč – poruka je svih mališana jagodinskih vrtića koji su se udružili u zajedničkoj akciji, mada je ideja potekla od dece iz vrtića „Pivarac“, a odmah je podržali svi zaposleni.

U sredu i četvrtak bazar će biti organizovan i u vrtiću „Pionir“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!