GRAD PAZI NAJBOLJE: Nagrađeni najuspešniji šabački đaci i studenti

V.Mitrić

24. 04. 2021. u 08:11

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić uručio je nagrade najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola grada Šapca koji su postigli značajne rezultate na republičkim takmičenjima, za prošlu školsku godinu.

ГРАД ПАЗИ НАЈБОЉЕ: Награђени најуспешнији шабачки ђаци и студенти

Foto: V. Mitrić

Istovremeno, dodeljene su i gradske stipendije studentima za ovu školsku godinu.

 - Svetkovine u ime Dana grada su sjajna prilika za dodelu nagrade najuspešnijim učenicima i studentima - rekao je gradonačelnik Pajić. - Oni  su ostvarili najbolje rezultate u prethodnoj školskoj godini na takmičenjima koja su mogla da se održe.

Ukupno je 21 učenik i 11 nastavnika osnovnih škola nagrađeno, a 9 učenika i 7 profesora srednjih škola. Ovo učenicima treba da bude podstrek za još bolje rezultate u narednom periodu. Trudićemo se da svake godine povećavamo sredstva koja će biti opredeljena obrazovnim ustanovama našeg grada, kako bi učenici imali što bolje uslove za rad i pokazali vrhunske rezultate.

Uručene su i gradske stipendije studentima u sve četiri kategorije: društveno – humanističke nauke, prirodno – matematičke, tehničko – tehnološke, i medicinske nauke.

Svi koji su dobili stipendije imaju prosek iznad 9,40. Tu su i dva studenta koja su dobila stipendiju za deficitarna zanimanja, profesor matematike i profesor hemije.

Profesorka matematike, Mirjana Obradović, zahvalila se u ime stručnog veća nastavnika matematike Osnovne škole "Nikolaj Velimirović", gradu Šapcu na nagradama koje su izdvojili, pre svega, za učenike, a potom i nastavnike koji ih podržavaju.

 - Cilj škole je da obrazuje učenike i da ih vaspitava, ali i da prepoznaje talente i neguje ih. Svako dete je darovito, te je naša misija da mu pomognemo da otkrije svoj talenat i pomognemo u razvoju. Deci nagrade znače, ne samo kao potvrda njihovog rada, već i velikog truda koji ulažu. Pozitivan primer je i kada nastavnici dobiju priznanje, jer mi smo njihovi uzori - kazala je profesorka Mirjana Obradović.

Stefan Milić, student Ekonomskog fakulteta u Subotici, odeljenja u Novom Sadu, zahvalio se lokalnoj samoupravi i gradinačelniku Šapca dr Aleksandru Pajiću.

 - Zahvaljujem se na ukazanoj časti i poštovanju tradicije grada da se svim studentima, mladim talentima omogući jedan vid pomoći. Za mene je ovo velika satisfakcija za budući rad i ostvarenje dobrih rezultata i nadam se da će u predstojećem periodu većina ovih mladih ljudi da se vrati u svoj rodni grad - rekao je Stefan Milić student Ekonomskog fakulteta u Subotici, odeljenje u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri