POMOĆ MINISTRA ZA POVRATAK: Rakić donirao pumpe za vodu povratnicima u Klini i obećao renoviranje kuća u Istoku

D.Zečević

23. 04. 2021. u 22:05

POVRATNIČKE porodice, njih pet, u selu Grebnik kod Kline su danas dobile preko potrebne pumpe za vodu kako bi njihova domaćinstva mogla da koriste vodu iz bunara, koje imaju u dvorištima.

ПОМОЋ МИНИСТРА ЗА ПОВРАТАК: Ракић донирао пумпе за воду повратницима у Клини и обећао реновирање кућа у Истоку

Foto: Ministarstvo

Pumpe im je donirao ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, koji je tom prilikom u ovom mestu razgovarao sa još oko 20 okupljenih povratnika o problemima koje imaju i o načinima rešavanja istih.

-Došao sam ne samo da vam donesem pumpe za vodu koje ste tražili, već i da vam kažem da sam ja lično i moji saradnici svakodnevno tu za vas, da zajedno nalazimo načineda u budućnost i stvorimo povoljnije uslove za život u povratničkim mestima. Svestan sam činjenice da to nije ni malo lak posao zato i tražim od vas da u tom poslu zajedno budemo jer smo svi mi na istom zadatku. Zadatak nam je da vi koji ste ovde na svom imanjutu i ostanete i da na taj način pošaljemo jasnu poruku za one koji žele da se vrate, to što pre i učine- kazao je ministar Rakić.On je istako da je ovim vidom pomoći danas pomognuto pet porodica, ali da će se u narednom periodu raditi na realizaciji prioritetnih zahteva.

Nakon obilaska povratnika u selu Grebnik, ministar Rakić je zajedno sa zamenicom gradonačelnika Severne Mitrovice Adrijanom Hodžić obišao bošnjačke porodice u opštini Istok u selu Dobruša. Prilikom obilaska porodica, obećao im je rekonstrukciju pet kuća kako bi imali adekvatnije uslove za život.

-Uslovi u kojima danas živite su mi bili jasan pokazatelj da moramo da vam pomognemo. Ministarstvo zazajednice i povratak će vrlo brzo pokrenuti proceduru za rekonstrisanje vaših kuća. Moja obaveza je da pomažem svim zajednicama na Kosovu i kada imam mogućnosti ja to vrlo rado i činim- kazao je ministar Rakić.Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice Adrijana Hodžić se zahvalila ministru Rakiću što ima sluha kada je u pitanju pomoć bošnjačkoj zajednici i kazala da je ovo veliki i dobar gest za njih, jer porodice kojima će se rekonstruisati kuće žive u teškim uslovima i od sopstvenih sredstava to ne bi mogle da učine.

-Drago mi je što smo danas saopštili dobre vesti ovim porodicama, na ovaj način smo i pokazali da nisu sami i da će mo uvek biti tu da im pomognemo. Velika zahvalnost ministru Rakiću na ovako plemenitom delu- kazala je zamenica gradonačelnika Hodžić.Povranici u Klini i bošnjačke porodice u Dobruši kod Istoka su danas izrazili zahvalnost na poseti, pomoći ali i saslušanju njihovih zahteva- navodi se u saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće