PETKOVIĆ U POSETI KOSMETU: Direktor kancelarije za KiM tokom vikenda obilazi Kosovsku Mitrovicu i manastir Visoki Dečani

D.Z.

23. 04. 2021. u 20:27

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković boraviće u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji, 24. i 25. aprila. Kako je saopštila Kancelarija za KiM, prvog dana posete, u subotu, 24. aprila, predviđen je obilazak severa Kosova i Metohije, koji će Petković započeti posetom Kosovskoj Mitrovici.

ПЕТКОВИЋ У ПОСЕТИ КОСМЕТУ: Директор канцеларије за КиМ током викенда обилази Косовску Митровицу и манастир Високи Дечани

Foto Tanjug

- Tokom dana, u selu Donje Močare, u opštini Kosovska Kamenica, Petković će obići dve socijalno ugrožene porodice, porodicu Miloša Ivkovića, samohranog oca sa četvoro dece i  četvoročlanu porodicu Krste Stojkovića sa dvoje dece, u kojoj niko nije zaposlen-ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da će na kraju prvog dana posete Kosovu i Metohiji, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju  u selu Bostane u opštini Novo Brdo, u crkvi Presvete Bogorodice, prisustvovati osvećenju vrbovih gračanica, povodom praznika Lazareva subota – Vrbica, nakon čega će se družiti sa decom u porti crkve.

-Drugog dana posete Kosovu i Metohiji, u nedelju, 25. marta, u manastiru Visoki Dečani, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković prisustvovaće Svetoj Liturgiji povodom praznika Ulazak Gospoda Isusa Hrista u Jerusalim – Cveti.

Nakon Liturgije, direktor Petar Petković i iguman manastira, arhimandrit Sava, obići će manastirski posed-dodaje se u saopštenju Kacelarije za KiM i ističe da će posetu Kosovu i Metohiji Petković  završiti obilaskom novoizgrađenog vrtića u selu Jažince, u opštini Štrpce. Inače, sve  navedene aktivnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju biće sprovedene u skladu sa propisanim merama, zbog trenutne epidemiološke situacije, prouzrokovane virusom Kovid 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!