GRADONAČELNIK PONOSAN: Prva etapa biciklističke trke Beograd-Banjaluka završena u Šapcu

V.Mitrić

23. 04. 2021. u 00:36

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić prisustvovao je na Trgu šabačkih žrtava 15. Međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd–Banjaluka. Tom prilikom gradonačelnik je uručio zlatnu medalju i žutu majicu pobedniku prve etape nemačkom biciklisti Justinu Bolfu.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОНОСАН: Прва етапа бициклистичке трке Београд-Бањалука завршена у Шапцу

Foto: V.Mitrić

– Zaista sam ponosan što su građani Šapca mogli da vide neke od najboljih svetskih biciklista. Trka je protekla bez ikakvih problema. Drago mi je što smo na pravi način promovisali, ne samo biciklizam, nego i naš grad. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u sport, jer je Šabac grad sporta – rekao je gradonačelnik Pajić i poručio da će se u narednom periodu truditi da svi sportovi dobiju još veći primat, kao i više novčanih sredstava kako bi mogli da ostvare što bolje sportske rezultate.

Na trci je nastupilo 175 biciklista iz 35 svetskih zemalja, sa pet kontinenata, koja je u svom 15. izdanju ugostila timove iz Španije, Italije, Nemačke, Novog Zelanda, Kambodže, Rusije, Sjedinjenih Američkih država, Poljske, Slovačke, vozače iz Holandije, Francuske, Australije kao i ekipe iz celog regiona.

Tokom četiri trkačka dana, karavan u kojem će biti više od 300 ljudi preći će više od 1.000 kilometara kroz Srbiju i Republiku Srpsku.

Trka će ove godine trajati četiri dana i podeljena je u četiri etape: Beograd – Šabac, Obrenovac – Bijeljina, Bijeljina – Vlasenica i Prijedor – Banjaluka. Trka će biti završena 25. aprila u gradu na Vrbasu.

Trka je ne samo sportski, već i turistički događaj, koji ima za cilj promociju najlepših prirodnih i turističkih destinacija u Srbiji i Republici Srpskoj.

Trci su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Blaža Knežević, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, pomoćnik gradonačelnika Vladimir Mićić, direktor trke Beograd – Banjaluka Vladimir Kuvalja i sportski direktor trke Saša Gajičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma