VIŠE OD PET STOTINA DOMAĆINSTAVA BEZ VODE: U selima Vranići i Lugovi, nedaleko od Čačka

V. I.

21. 04. 2021. u 14:18

VIŠE od 500 domaćinstava u selima Vranići i Lugovi ostalo je bez vode, i to zbog kvara na vodosistemu nastalom zbog radova na auto-putu od Čačka do Požege. Pojedini meštani nemaju ni struju, a i telefonske linije i internet veze su im u prekidu.

ВИШЕ ОД ПЕТ СТОТИНА ДОМАЋИНСТАВА БЕЗ ВОДЕ: У селима Вранићи и Лугови, недалеко од Чачка

FOTO: Privatna arhiva

Prema nezvaničnim saznanjima, problem je nastao u Vranićima, u blizini reke Čemernice, gde su, prilikom izvođenja radova, pokidane vodovodne cevi na lokalnom vodovodnom sistemu Bačevci. Seljani su se obratili za pomoć nadležnima u mesnim zajednicama, ali, kako kažu, nisu dobili nikakav odgovor.

- Postoji mogućnost prebacivanja na vodovodni sistem Rzav kao alternativa, ali niko to ne želi da uradi zato što traže nadoknadu od MZ Lugovi. Pitamo se da li je moguće da mi u 21. veku ostanemo bez vodepet dana, pritom svako od nas u domaćinstvu ima stoku, koju treba da pojimo. Ovo je strašno. Najgore je što svi kome smo se obraćali samo sležu ramenima i niko ne zna kada će naš problem biti rešen – izjadali su nam se meštani ovih sela.

Da nevolja bude veća, mnoga domaćinstva nemaju ni struju, pa su im otežani svi poslovi, počev od muže krava, pa do hlađenja mleka, dogrevanja plastenika...

Sa havarijom na lokalnom vodosistemu upoznato je i JP “Vodovod”, a nadležni ističu da se ubrzano radi na otklanjanju kvara. Oni navode da postoji ideja da se ugrožena domaćinstva prevežu na sistem “Rzav”, dok se kvar ne otkloni, pa će se dalje raditi na pronalaženju dogoročnijeg rešenja.

U čačanskoj “Elektrodistribuciji“ kažu da je problem sa prestankom napajanja električnom energijom veoma čest od kada su započeti  radovi na trasi auto-puta. Ipak, naglašavaju da se svi kvarovi ekspresno otklanjaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna