PREMINULE JOŠ DVE OSOBE: Imunizacija i epidemija u Pirotskom okrugu

V.Ć.

20. 04. 2021. u 17:39

OD POČETKA imunizacije, na području Pirotskog okruga vakcinisano je 20.666 osoba, od kojih je obe vakcine primilo 15.639. Ukupno je dato 36.305 doza vakcina.

ПРЕМИНУЛЕ ЈОШ ДВЕ ОСОБЕ: Имунизација и епидемија у Пиротском округу

Foto: V.Ćirić

Prema podacima pirotskog ZZJZ, danas je registovano još 39 laboratorijski potvrđenih slučajeva zaražavanja, a na testiranje je poslato 34 sumnjiva uzorka. U Opštoj bolnici u Pirotu trenutno je na kovid jedinici 31 pacijent, od kojih je 20 iz Pirota, 5 iz Dimitrovgrada, 3 iz Babušnice, 2 iz Bele Palanke i 1 iz Beograda. Nažalost dva pacijnta su preminula, što znači da je od početka epidemije na području okruga preminulo 220 osoba, a samo od početka aprila bitku sa kovidom izgubio je 31 građanin.

U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja, obavljeno je 235 pregleda, od kojih su 52 prva, a 182 kontrolna. Mera kućne ili bolničke izolacije, u zavisnosti od težine kliničke slike izrečena je u 69 slučajeva, a uniknuta za 43 osoba.

Stručnjaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ procenjuju da je epidemijska situacija u okrugu i dalje nepovoljna i pozivaju građane na dosledno poštovanje propisanih protivepidemijskih mera i masovnu vakcinaciju jer je cirkulacija virusa u populaciji i dalje visoka.                                                                                        

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!