LEPA VEST ZA LJUBITELJE SREBRNOG JEZERA: Spremaju za novi rekord - u predstojećoj turističkoj sezoni doček milion gostiju

D. NOVKOVIĆ

20. 04. 2021. u 07:13

VELIKO Gradište tokom predstojeće turističke sezone očekuje rekordnih milion gostiju, čime bi nadmašila prošlu godinu sa bilansom od 800.000 poseta i 100.000 noćenja.

ЛЕПА ВЕСТ ЗА ЉУБИТЕЉЕ СРЕБРНОГ ЈЕЗЕРА: Спремају за нови рекорд - у предстојећој туристичкој сезони дочек милион гостију

Foto: OU u V. Gradištu

Nova sezona zvanično počinje 1. maja, pa se zbog toga ovih dana obavlja čišćenje i uređenje Srebrnog jezera, sa posebnim akcentom na njegove obale.

- Za uređenje plaže smo iz opštinskog budžeta izdvojili pet miliona dinara. Biće nasuto oko 2.800 kubika sitnog šljunka, a očistiće se i trava, kako bi goste dočekao još lepši ambijent nego lane - kaže prvi čovek lokalne samouprave Dragan Milić.

Ali, najavljeno je uređenje plaža i u selima pored jezera - Ostrovu, Kisiljevu, Zatonju i Ramu. Zato opštinari planiraju da i meštanima ovih sela omoguće zaradu od izdavanja soba za smeštaj gostiju.

- Turizmom se u našoj opštini bavi oko 400 ljudi i cilj nam je da taj broj uvećamo. Verujem da ćemo u tome uspeti jer nam je prošla godina, i pored pandemije, bila izuzetno uspešna - kaže Milić, navodeći da će ponuda u Velikom Gradištu uskoro će biti bogatija i za novu sportsku halu, čije se svečano otvaranje očekuje pre praznika, a tu je i nova galeriju slika u Gradskom muzeju.

NA RASPOLAGANjU I AKVA-PARK

OSIM plaže na jezeru, gosti na raspolaganju imaju i akva-park, košarkaški kamp, terene za male sportove i odbojku na pesku, dva turistička broda za obilaske, te mnogobrojne restorane sa bogatom ponudom tradicionalnih specijaliteta.

Gosti koji dođu na Srebrno jezero, takođe, mogu da posete i obližnje turističke destinacije, poput srednjovekovnih trvrđava na Dunavu - u selu Ram i u Golupcu - arheološki park Viminacijum u Kostolcu, te manastire Nimnik i Tumane.

Pripremaju se i brojne manifestacije, a prva na redu je "Dani cveća i meda", koja se 25. aprila održava u selu Kusiće, a dan kasnije i u samom Velikom Gradištu. Tokom godine se planira održavanje i "Alaskih večeri", "Pasuljijade", "Carevčevih dana", "Gitarijade" i filmskog festivala SILAFEST - sve uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna