KAŽNJENI VINOVNICI: U Pirotskom okrugu kazne zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera

16. 04. 2021. u 13:25

SVE inspekcije Pirotskog upravnog okruga, a naročito sanitarna, tržišna i veterinarska, u proteklom periodu su pojačale nadzor zbog kontrolisanja primene protivepidemijskih mera.

КАЖЊЕНИ ВИНОВНИЦИ: У Пиротском округу казне због непоштовања противепидемијских мера

foto: V.M.

Prema rečima Dragane Tončić, načelnice okruga, kontrolisani su svi objekti, a naročito ugostiteljski, prodajni, kao i privatna okuljanja.

Tokom pomenutih kontrola, napisano je 24 prekršajnih naloga, od kojih je u 21 slučaju, naplaćena kazna od po 5.000 dinara, a u tri slučaja vinovnici su sankcionisani sa po 30.000 dinara. Svi nalozi su već naplaćeni. U saradnji sa policijom bilo je i kontrola privbatnih okupljanja, koja su prijavljivali građani.

Prema rečima načelnice okruga, inspektori su kontrolisali primenu dezobarijera, kovid redare, međusobno rastojanje, primenu dezinfekcijnih sredstava u objektima i sve ono što je propisano u borbi protiv epidemije. Najveći broj privrednika  u okrugu poštuje i dosledno sprovodi protivepidemijske mere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAKUPILI TRI TONE SMEĆA: Akcija „Čisto iz ljubavi“ Udruženja „Čepom do osmeha“, volontera i građana u Petrovaradinskoj industrijskoj zoni