SLOGA KUĆU GRADI: Meštani Rogljeva očistili put do pivnica

S.M.Jovanović

15. 04. 2021. u 14:45

DA sloga kuću gradi potvrdili su i meštani Rogljeva, vinogradarskog sela kod Negotina očistivši put od sela do nadaleko čuvenih pivnica, mesta gde vino živi u kamenim kućama.

СЛОГА КУЋУ ГРАДИ: Мештани Рогљева очистили пут до пивница

Foto: S.M.J.

Desetak domaćinstava ovog sve starijeg timočkog sela svojom mehanizacijom i mašinama uklonili su granje i šiblje pored puta i rešili dugogodišnji problem, jer zbog naraslog granja i rastinja pored puta, jedna kolovozna traka je praktično bila neupotrebljiva za saobraćaj.

Foto: S.M.J.

 

- Svi seku, a niko da skupi pa se to godinama taložilo toliko da nam je put skoro bio zatvoren. Zato smo mi rešili uzmemo stvar u svoje ruke i to očistimo. Okupili smo se pa smo grabuljama, vilama, motornim testerama, trimericama, traktorima i prikolicama sakupili staro i tek isečeno novo šiblje i granje i praktično oslobodili put. Krajem godine smo zahvaljujući lokalnoj samoupravi nabavili i teleskopsku mašinu za sečenje granja koja nam je sada baš bila od koristi, a verujemo i ubuduće jer nećemo morati da stalno pozivamo nadležne službe - kaže Barbara Radosavljević iz Udruženja „Rogljevačke pivnice“.

NJih tridesetak Rogljevac prikupilo je više od 30 prikolica višegodišnjih naslaga biljnih ostataka, ali su i potkresali drveće i rastinje koje je tek počelo da buja ovog proleća.

- Put je toliko bio sužen da je autobus jedva prolazio, a sada se dva traktora bez problema mimoilaze. Od sela ka pivnicama puca pogled na okolinu i sve deluje čistije i lepše. Akciju nastavljamo čim nam vremenski uslovi dozvole. Angažovaćemo i bager da dodatno raskrčimo kolovoz do pivnica – dodaje Barbara Radosavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)