“ZELENO SVETLO” ZA TREĆU KOVID BOLNICU U SRBIJI: Skupština Novog Sada odobrila izgradnju klinike protiv korone u Petrovaradinu

Z. GRUMIĆ

13. 04. 2021. u 19:34

JEDNOGLASNIM usvajanjem odluke kojom se neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište na lokaciji Mišeluk 3 u Petrovaradinu prenosi u javnu svojinu Republike Srbije, bez naknade, Skupština grada je praktično dala "zeleno svetlo" za skori početak izgradnje kovid-bolnice u Novom Sadu, trećeg takvog zdravstvenog objekta u našoj zemlji.

“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО” ЗА ТРЕЋУ КОВИД БОЛНИЦУ У СРБИЈИ: Скупштина Новог Сада одобрила изградњу клинике против короне у Петроварадину

Foto: N. Karlić

Odbornici su uz samo tri glasa protiv, prihvatili i izmene i dopune odluke o Programu uređivanja građevinskog zemljišta, kako bi za kompletno komunalno opremanje i pripremu placa na Mišeluku iz gradske kase bilo izdvojeno 250 miliona dinara.

- Izgradnja kovid-bolnice jeste od strateškog značaja ne samo za Novi Sad nego za čitavu našu zemlju - istakao je zamenik gradonačelnika Milan Đurić, napominjući da će taj novi zdravstveni objekat, početnog kapaciteta 600 ležajeva, od kojih je 200 predviđeno za intenzivnu negu. Kad pandemija prođe ta bolnica će biti deo redovnog zdravstvenog sistema kao Gradska bolnica ili će raditi u okviru Kliničkog centra Vojvodine.

Izgradnju bolnice finansira Republika Srbija preko Ministarstva odbrane. Radovi će početi oko 20. aprila, a njeno otvaranje očekuje se za oko četiri meseca, odnosno u septembru.

VODOVOD, PUTEVI...

PLANIRANU sumu od 250 miliona dinara, za kompletno komunalno opremanje placa na Mišeluku, površine 2,5 hektara, Grad će da utroši za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, kolovoza, pešačkih i biciklističkih staza, javnog osvetljenja, kao i za hortikulturno i drugo uređivanje.

Ovo je jedan od malobrojnih projekata koji je dobio i podršku opozicije. U raspravi je ocenjeno da je odabrana lokacija na Mišeluku najbolja u odnosu na nekoliko razmatranih, pre svega zbog mogućnosti lakog pristupa budućoj bolnici sa ključnih saobraćajnica, pre svega sa dunavskih mostova.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati