UREĐUJU "KNEŽEV ARSENAL": Kragujevac obnavlja važan kulturno istorijski kompleks

M.L.

13. 04. 2021. u 13:45

GRADSKA uprava u Kragujevcu formirala je radne timove zadužene za obnovu „Kneževog arsenala“. Ovaj jedinstveni vojnoindustrijski i arhitektonski kompleks postaće mesto za važne kulturne i druge sadržaje i jedno od najlepših mesta u gradu, najavljuju iz gradske uprave.

УРЕЂУЈУ КНЕЖЕВ АРСЕНАЛ: Крагујевац обнавља важан културно историјски комплекс

FOTO: M. L.

Kako je danas rekao Boris Kovačević, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca, formirani su radni timovi koji će raditi idejno rešenje za ovaj projekat.

- Reč je o prostoru od 37 hektara gde se nalaze fabrički objekti koje treba zaštititi i kompletan prostor urediti da bude jedno od najlepših mesta u gradu, kaže Kovačević.

Okvirni plan je da to bude mesto za razne kulturne sadržaje, sa ugostiteljskim i drugim objektima. U izradi plana rekonstrukcije „Kneževog arsenala“ učestvuju arhitekte, urbanisti, profesori univerziteta.

FOTO: M. L.

Inače, ova svojevrsna ambijentalna celina sastoji se od fabričkih zgrada i radionica iz devetnaestog i sa početka dvadesetog veka. Proglašena je za kulturno dobro od velikog značaja 1979.godine. Na ovom prostoru je pre nekoliko godina sniman film o izgradnji broda „Titanik“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!