"JUMKO" ŠIJE U RUDNOJ GLAVI: Nova fabrika u Istočnoj Srbiji

A. B.

08. 04. 2021. u 17:36

ЈУМКО ШИЈЕ У РУДНОЈ ГЛАВИ: Нова фабрика у Источној Србији

Arhiva

KOMPANIJA "Jumko" je rešila da pokrene proizvodnju tekstila u Rudnoj Glavi, mestu o kome se priča pošto je u njemu vakcinu primio predsednik Aleksandar Vučić. Za njim su ovaj deo Srbije obišli i predstavnici "Jumka" i najavili da će u njihovoj fabrici raditi između 80 i 100.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Rudna Glava Stanimir Balanović ističe da je na čelu delegacije bio direktor "Jumka" Branislav Trajković i da su razgledali objekte gde bi buduća fabrika mogla da se smesti.

- Odluka je doneta i fabrika se definitivno otvara. Rok za izgradnju za izgradnju fabrike postoji, ali ne bih o njemu da govorim - rekao je Balanović Tanjugu. - Najvažnija vest je da će se fabrika u Rudnoj Glavi graditi, da će se žene zapošljavati, što će rešiti problem nezaposlenosti ženske populacije u našem kraju.

Treba da donesu odluku da li će fabriku graditi u objektu koji je u vlasništvu Mesne zajedice ili privatnom, a ugovor o zakupu bi trebalo, da bude potpisan u toku sledeće nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (48)

Biljana

08.04.2021. 18:26

Odlične vesti kojima se narod Srbije raduje,otvaranje pogona "Jumka" u Rudnoj Glavi će smanjiti nezaposlenost među građankama tog kraja i poboljšati standard u tim porodicama kroz materijalnu bezbednost

Jovana

08.04.2021. 23:28

Има ли шта лепше , кад видиш, да се твој крај сваким даном , развија и гради! ?' Браво Србијо!