NAJBOLJI TRENIG CENTAR U REGIONU: Ružić u poseti Vazduhoplovnoj akademiji u kojoj su svi profili dualni

B.B.

07. 04. 2021. u 15:09

VAZDUHOPLOVNA akademija će postati jedan od najkvalitetnijih trening centara u regionu i lider u dualnom obrazovanju, gde će se školovati strukovni inženjeri, kontrolori leta, piloti helikoptera i aviona, izjavio je Branko Ružić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prilikom posete ovoj obrazovnoj ustanovi. U gostima je bio i Rajner Beker, generalni direktor kompanije "MTU Maintenance".

НАЈБОЉИ ТРЕНИГ ЦЕНТАР У РЕГИОНУ: Ружић у посети Ваздухопловној академији у којој су сви профили дуални

Foto N.Skenderija

Prema rečima Ružića, saradnja MTU sa Vazduhoplovnom akademijom i Tehničkom školom u Staroj Pazovi, je dokaz da Vlada Srbije, ne samo da prati najmodernije trendove u obrazovanju, nego i koristi benefite iz sistema u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

- Do sada je uloženo oko 70 miliona dinara u ovaj trening centar, a planiramo da već za mesec dana nastavimo sa ulaganjima koja će biti ukupno 191 milion dinara - rekao je Ružić. - Vrednost opreme biće oko tri miliona evra, tako da će budući stručnjaci, sticati svoja znanja i kompetencije na način koji je komplementaran svim obrazovnim centrima ove vrste u Evropi. Škola ima 11 obrazovnih profila, svi su dualni i usklađeni sa agencijom za vazduhoplovnu bezbednost EU. Po tome smo lideri, ne samo u regionu, nego možda i šire.
Beker je rekao da je MTU, kao globalni a nezavisan igrač u poslu oko avio motora, zadovoljan brzinom i pouzdanošću ostvarenim u obrazovanju kadrova u Vazduhoplovnoj akademiji. On je dodao je da je MTU, čiji je centar u Srbiji u Staroj Pazovi, uložio 500.000 evra u tamošnju Tehničku školu, ne samo u obrazovanje kadrova za potrebe te kompanije, već i za druge profile.
Koncept dualnog obrazovanja u Srbiji se razvija pet godina, kroz oko 50 obrazovnih profila. Kroz ovaj model, do sada je prošlo više od 10.000 učenika, a više od 800 kompanija je izrazilo spremnost i zainteresovanost za saradnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili