NA VAKCINU I BEZ PRIJAVE: Nastavak imunizacije protiv korone u Valjevu

B.P.

06. 04. 2021. u 15:42

NA punktu Doma zdravlja u hotelu “Grand” počela je imunizacija protiv korone prvom dozom vakcine kineskog “Sinofarma” građana Valjeva koji se ranije nisu prijavili.

НА ВАКЦИНУ И БЕЗ ПРИЈАВЕ: Наставак имунизације против короне у Ваљеву

Foto: OB Valjevo

I na punktu u holu Centra za kulturu, gde imunizaciju obavljaju ekipe Opšte bolnice Valjevo, omogućena je vakcinacija prvom dozom kineske vakcine onih koji se nisu prijavili preko portala e-uprave.

Istovremeno, narednih dana, prvu dozu vakcine dobiće i građani koji su se prijavili. Paralelno, prema zakazanim terminima, odvijaće se i revakcinacija protiv virusa korona.

- Svako ko želi, a nije se nigde prijavio, može u narednih 14 dana da primi vakcinu kineskog “Sinofarma” - ističu u Opštoj bolnici Valjevo.

- Da se ne bi stvarale gužve, dnevo će biti vakcinisano po 30 građana. Ukoliko građani iskažu veće interesovanje, svakako će im biti omogućeno da se vakcinišu. Na punktu u holu Centra za kulturu, gde imunizaciju sprovodi Opšta bolnica Valjevo, do sada je vakcinisano 1.435 građana. Revakcinisano je 1.317 osoba.

U Domu zdravlja Valjevo ističu da su u toku pripreme za imunizaciju na seoskom području. Prva akcija biće u subotu, 10. aprila, u zgradi škole u Miličinici. Do sada, preko Mesne zajednice, za vakcinaciju se prijavilo stotinak žitelja tog kraja, a mogu doći i svi drugi koji žele da se zaštite od virusa korona.

- Od četvrtka, 8. aprila, ekipe Službe kućne nege i lečenja i Polivalentne patronaže nastavljaju sa davanjem prvih doza vakcina u kućnim uslovima, na širem gradskom i seoskom području – kažu u Domu zdravlja Valjevo. - Na punktu u hotelu “Grand” i u kućnim uslovima, Dom zdravlja je do sada upotrebio oko 26.300 doza vakcina. Obe doze do sada je primilo oko 12.230 osoba, a prvu oko 14.050 žitelja Valjeva. Trenutno, u Valjevu, oko 2.000 građana treba da primi drugu dozu vakcina protiv virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!