POMOZIMO MALOJ DOROTEI DA PROHODA: Teška životna priča devojčice kojoj je hitno potrebna naša pomoć

Novosti online

06. 04. 2021. u 12:06

DOROTEA Stanković Mančev je osmogodišnja devojčica koja boluje od cerebralne paralize i epilepsije. Da bi održala tonus mišića i da ne bi izgubila šansu da prohoda neophodne su joj fizikalne terapije koje njena porodica iz finansijski razloga nije u mogućnosti da joj priušti.

ПОМОЗИМО МАЛОЈ ДОРОТЕИ ДА ПРОХОДА: Тешка животна прича девојчице којој је хитно потребна наша помоћ

Foto: Printskrin

Rođena je 31. 10. 2012. godine u Novom Pazaru. Usled problematičnog porođaja carskim rezom došlo je do oštećenja mozga, te sa 16 meseci dobija dijagnozu – cerebralna paraliza. Međutim tu ne staju muke za ovu nežnu devojčicu i njenu vrlo požrtvovanu majku.

Već sa tri godine javlja se i prvi epileptični napad, nakon čega je Dorotea podvrgnuta operaciji hemisferotomija u Turskoj.

Danas su ovoj devojčici preko potrebne fizikalne terapije kako bi napravila prve korake i održala tonus mišića. Cena fizikalne terapije u Centru za razvoj fine motorike, pokreta i govora „IST“ u Beogradu iznosi 120.000,00 dinara.

Dorotea je jedino dete Dragane Stanković, koja je inače samohrani roditelj. Rođena je u Zagrebu, a 1991. godine sa roditeljima je izbega iz Hrvatske i privremeno utočište pronašli su u prihvatnom centru na Kosovu i Metohiji. Tu su rođene još dve njene sestre. Danas, sa svojom porodicom i ćerkicom živi u stanu koji su dobili na korišćenje od opštine i niko od njih nije zaposlen. Žive od socijalne pomoći i nisu u mogućnosti da svojoj mezimici priušte lečenje koje joj je neophodno. Zato molimo sve dobre ljude da pomognu Dorotei i hrabroj majki vrate osmeh na lice i nadu da će njena devojčica napraviti prve korake.

Dorotei možete pomoći:

  • slanjem poruke na broj 5757 (cena poruke je 100 dinara)
  • uplatom na dinarski račun 205-999-98
  • uplatom na devizni račun 0070800039876 (računi otvoreni u Komercijalnoj banci)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)