BAKA ''ZAMENILA'' UNUKA U VRTIĆU: Kako se dogodila nedopustiva zabuna u Novom Sadu

LJ. P.

05. 04. 2021. u 22:59

U ŽURBI da se što pre obavi primopredaja dece, ali i spletom drugih okolnosti, u novosadskom privatnom vrtiću "Liliput", dogodila se nedopustiva zabuna da baka umesto svog četvorogodišnjeg unuka, kući povede njegovog drugara i vršnjaka, sa kojim pohađa istu grupu.

БАКА ЗАМЕНИЛА УНУКА У ВРТИЋУ: Како се догодила недопустива забуна у Новом Саду

Foto N. Karlić

Zamena je, srećom, otkrivena u roku od pet minuta, te je baka sa "unukom", pronađena u obližnjem marketu gde je povela mališana da mu kupi slatkiš. O nemilom događaju, po svemu sudeći, izjasniće se i sud jer se dečakova porodica priprema da tuži vrtić.

SLEDI OTKAZ VASPITAČICI?

MARIJANA Matić, direktorka privatnog vrtića "Liliput" kaže da se to nije smelo dogoditi, i da će vaspitačica koja je baki predala pogrešno dete, dobiti otkaz:

- Baka koja je došla po svog unuka vaspitačicama je poznata, a mališan koji nije njen unuk je sa njom pošao bez problema.

To je verovatno učinio jer je bilo govora da će ići kod drugara čija je ona baka da se igraju.

Novosađanin Marko Cindrić, otac "zamenjenog" dečaka, kaže da ga je, kada je 25. marta oko 18 časova došao po sina, uznemirilo kada mu je saopšteno da je on upravo otišao sa bakom. Odmah je pozvao suprugu koja je negirala da je njena majka otišla po mališana, pa je ponovo otišao do vrtića gde su mu rekli da je baka sa "unukom" otišla do radnje.

- Odjurio sam tamo i između rafova ugledao dete i meni nepoznatu stariju ženu. Prišao joj je i rekao da je iz vrtića odvela pogrešno dete, na šta mi je odgovorila: "Ju, izvin'te".

Kasnije smo čuli da je ta baka došavši po svog unuka zaposlene pitala da li je njeno dete poslednje, i da su se one ponudile da joj pomognu da ga spremi, posle čega je povela pogrešno dete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)