NSZ RASPISALA 13 JAVNIH KONKURSA: Za nezaposlene i poslodavce 5,75 milijardi dinara

B.B.

02. 04. 2021. u 16:13

NACIONALNA služba za zapošljavanje raspisala je 13 javnih konkursa za direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima, u koju će biti uključeno više od 18.000 njih. Za ove namene opredeljeno je 5,75 milijardi dinara, od kojih se 550 miliona dinara izdvaja za osobe sa invaliditetom.

НСЗ РАСПИСАЛА 13 ЈАВНИХ КОНКУРСА: За незапослене и послодавце 5,75 милијарди динара

Foto: Tanjug

Kao i prethodnih godina, težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju - mladi do 30 godina starosti, bez završene srednje škole, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i žrtve porodičnog nasilja.

Većina konkursa biće otvorena do 30. novembra, a rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 17. maja, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 10. maja.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem. Sve informacije dostupne su u svakoj organizacionoj jedinici i na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje - www.nsz.gov.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri