FANTASTIČNE FOTOGRAFIJE MARŠALSKIH OSTRVA: Izložba "Kanu Koral Kopra" u Zrenjaninu (FOTO)

B.G.

30. 03. 2021. u 18:22

IZLOŽBA fotografija Zrenjaninca Pavla Taborošija pod nazivom „Kanu Koral Kopra" biće dostupna za posetioce od 6. aprila do 7. maja u Salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu.

ФАНТАСТИЧНЕ ФОТОГРАФИЈЕ МАРШАЛСКИХ ОСТРВА: Изложба Кану Корал Копра у Зрењанину (ФОТО)

Foto: B. G.

Kako ističe viši kustos, akademski fotograf i grafički dizajner Dušan Marinković,  izložba radova Pavla Taborošija predstavlja kombinaciju dokumentarnog i putopisnog rada na beleženju nasleđa i geomorfologije Maršalskih Ostrva.

Foto: P.Taboroši

Fotografije su nastale kao deo projekta koji su spovodili Ministarstvo obrazovanja Maršalskih Ostrva i "Island Research and Education Initiative" iz Savezne Države Mikronezije na kojem su Pavle i Srđana Taboroši sarađivali kao fotografi.

U periodu od šest meseci obišli su 12 atola i preko 40 ostrva. Istraživanje je bilo izuzetno naporno, jer je jedini način putovanja do nekih manjih ostrva bio teretni brod koji prenosi kopru.

Foto: P.Taboroši

- Maršalska Ostrva su danas nezavisna država, sa veoma  burnom istorijom, koja u nekim segmenima podseća na istroiju naše zemlje. Bez obzira na to što se nalaze na suprotnim krajevima planete i što većina stanovništva nikada nije čula za Srbiju ili Jugoslaviju, na primeru ove kulture možemo naučiti mnogo o nama samima - kaže Pavle Taboroši.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati