IZDVOJENO 15 MILIONA DINARA: Sufinansiranje investicionih projekata u kraljevačkim stambenim zgradama

G. ĆIROVIĆ

30. 03. 2021. u 12:21

ZA bespovratno sufinansiranje projekata investicionog održavanja i unapređenje uslova u stambenim zgradama na teritoriji Kraljeva, ovdašnja lokalna samouprava izdvojila je 15 miliona dinara iz budžeta, čak pet milona više nego prošle i pretprošle godine.

ИЗДВОЈЕНО 15 МИЛИОНА ДИНАРА: Суфинансирање инвестиционих пројеката у краљевачким стамбеним зградама

FOTO: G. Šljivić

Osim toga, po rečima Zvonka Kovačevića, rukovodioca Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno komunalne delatnosti kraljevačke Gradske uprave, lokalna samouprava će umesto sa dosadašnjih 50, ovog puta učestvovati sa 70 odsto bespovratnih sredstava po projektu.

- Gradsko veće je raspisalo Javni poziv za sufinansiranje projekata investicionog održavanja i unapređenja zgrada, a prijave sa pratećom dokumentacijom i dokazima o ispunjenosti uslova podnosiće se od 2. do 23. aprila. Javni poziv biće objavljen i na zvaničnoj internet stranici grada www.kraljevo.rs, kao i na oglasnoj tabli Gradske uprave – kaže Kovačević.

Sufinansiranjem projekata obuhvaćene su stambene i stambeno-poslovne i zgrade proglašene za kulturno dobro, kao i porodične kuće uz najprometnije ulice, trgove i druge javne površine. Aktivnosti obuhvataju održavanje fasada, unapređenje energetskih svojstava, zamenu upotrebljenih građevinskih materijala, sanaciju krovova i druge aktivnosti kojima se sprečava nastanak štetnih posledica po život i zdravlje ljudi, životnu sredinu, privredu ili imovinu veće vrednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024