ODLIČNO ODRAĐEN POSAO: U Majdanpeku vakcinisana petina stanovništva

S. M. Jovanović

28. 03. 2021. u 12:25

OD početka imunizacije do danas u opštini Majdanpek vakcinu protiv virusa korona primilo je nešto više od 4.000 ljudi, a revakcinisano je oko 2.000 stanovnika ove opštine.

ОДЛИЧНО ОДРАЂЕН ПОСАО: У Мајданпеку вакцинисана петина становништва

Foto: S. M. Jovanović

Do sada su mobilne ekipe za vakcinaciju majdanpečkog Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić” kroz kućne posete vakcinisale tridesetak nepokretnih osoba. 

Odziv građana za imunizaciju je, ističu u Štabu za vanredne situacije, solidan, a mogao bi i da bude bolji ukoliko se otvore vakcinalni punktovi i van zdravstvene ustanove u Majdanpeku, Donjem Milanovcu i Rudnoj Glavi, što je, po rečima direktora Doma zdravlja, dr Dragana Fudulovića, moguće učiniti u kratkom roku ukoliko se budu obezbedile dovoljne količine vakcina. 

U opštini Majdanpek prošle nedelje nije bilo vakcinacije prvom dozom vakcine, već samo revakcinacije, a za naredni period najavljena je i prva isporuka ruske vakcine Sputnjik V, kao i dodatne isporuke vakcine kineskog proizvođača Sinofarm i Fajzer-Biontek vakcine.

U ovoj opštini virus korona je, prema poslednjim podacima, potvrđen laboratorijskim analizama kod još 17 Majdanpečana, pa je trenutno aktivno zaraženih trenutno 104. Među obolelima su i deca i mladi, ali i čitave porodice, radno aktivno stanovništvo i penzioneri.

Zbog teške kliničke slike van Majdanpeka je u tercijarnim kovid bolnicama hospitalizovano deset pacijenata, a nakon otpusta na kućnom lečenju je osam bolesnika. 
Virusom korona je od početka epidemije do danas bilo zaraženo 1.030 osoba u opštini Majdanpek, oporavile su se 892, ali su nažalost bitku sa kovidom izgubila 34 pacijenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna