MEŠTANI DA ODLUČUJU O POTROŠNJI NOVCA: Zasedanje šabačkog parlamenta prošlo bez opozicije (FOTO)

V. MITRIĆ

25. 03. 2021. u 23:36

ODBORNICI Skupštine grada Šapca doneli su odluku o pravima mesnih zajednica na raspolaganje parama ostvarenim po osnovu poreza na imovinu i drugim prihodima i utvrđivanju postupka i načina njihovog korišćenja.

МЕШТАНИ ДА ОДЛУЧУЈУ О ПОТРОШЊИ НОВЦА: Заседање шабачког парламента прошло без опозиције (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

– Vratili smo pravo sugrađanima da odlučuju na zakonom zasnovan način - kaže dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca. - Preko saveta mesnih zajednica odlučivaće na šta će utrošiti 224 miliona dinara. Neće biti privilegovanih, ali ni poniženih i zaboravljenih, jer će svi sugrađani moći da računaju na ova sredstva. Svi kapitalni projekti koji budu rađeni biće u interesu svih sugrađana koji žive u tim mesnim zajednicama. Siguran sam da će Grad Šabac u bliskoj budućnosti biti mnogo lepše mesto za život i da je svim sugrađanima u interesu da se razvija .

Pajić kaže da mu“ nije drago što odbornici opozicije nisu došli na Skupštinu i svojim idejama i stavovima borili se za građane koji su ih birali“.

Misleći na populacionu politiku Grada Šapca odbornici Skupštine odobrili su novac za vantelesnu oplodnju, a supružnici ih mogu iskoristiti i u inostranstvu. Vrednost je 300.000 dinara, dok će javni poziv biti vrlo brzo objavljen.

Usvojen je predlog odluke o formiranju zona toplifikacije i zona gasifikacije, zatim odluka o davanju saglasnosti JKP ,,Komunalac” iz Rume za priključenje sistemu regionalne deponije Srem-Mačva-Šabac.

Odbornici skupštine grada razmatrali su i usvojili izveštaj o radu Saveta za zdravlje i Štaba za vanredne situacije Grada Šapca za 2020. godinu. Takođe jednoglasno je podržana odluka da košarkaški teren Koš kluba ponese ime proslavljenog košarkaškog trenera Milovana Stepanića Stepija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024