OPREZ ŠTITI I UČENIKE I UČITELJE: U SOŠO "Milan Petrović" uspešno se nose sa epidemiološkom situacijom

S. BAJIĆ

25. 03. 2021. u 08:53

NOVI talas pandemije, praćen povećanim brojem inficiranih, ne dopire do SOŠO "Milan Petrović", za decu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom.

ОПРЕЗ ШТИТИ И УЧЕНИКЕ  И УЧИТЕЉЕ: У СОШО Милан Петровић успешно се носе са епидемиолошком ситуацијом

Foto MP

U ovoj školi od novembra prošle godine, kada je zabeležen slučaj infekcije, nema novozaraženih.

Rukovodstvo i nastavni kadar, 304 zaposlena u specifičnoj obrazovnoj ustanovi sa domom učenika, striktno se, kako potvrđuje Violeta Strahinjević, direktorka, pridržavaju svih mera zaštite za više od 600 đaka, koliko pohađa školu, i ujedno otkriva recept za uspešnu borbu protiv složene epidemiološke situacije.

NASTAVNICI Na sastanku u učionici-radionici, Foto MP

- Pratimo uputstva nadležnog ministarstva, posebno za škole sa decom sa smetnjama u razvoju, konsultujemo epidemiologa, Savet roditelja i Školski odbor i u skladu s tim, donosimo odluke - kaže Strahinjevićeva.

- Trenutno, učenici nižih razreda osnovne škole redovno pohađaju nastavu i među njima imamo tri slučaja izolacije, jer su njihovi roditelji bili pozitivni na korona-testu.

Inače, od novembra prošle godine, nismo imali slučaj zaraze.

KONTAKT NAJVAŽNIJI

- NI mi, ni učenici ne možemo jednostavno da dočekamo da se vratimo u redovno stanje - kaže direktrka Viloeta Strahinjević.

- Više bismo voleli da smo u školi, jer je neposredan rad mnogo kvalitetniji od onlajn nastave. Takođe, ono što je nama najbitnije, to je kontakt učenika sa vršnjacima, još značajnije i pre sticanja akademskih veština koje nudi nastava.

Učenici viših razreda osnovne škole, srednjoškolci, kao i polaznici za obrazovanje odraslih, nastavu prate "na daljinu", kao i u svim ostalim redovnim školama u Srbiji.

Nastavnici, kako potvrđuje direktorka Strahinjević, prilagođavaju materijal, koristi se "Gugl učionica" kao platforma, onlajn nastava, elektronska pošta ili "Viber", a za one koji to nemaju, gradivo se šalje poštom.

NEPOSREDNO Rad sa predškolcima, Foto MP

- Iz nedelje u nedelju tražimo dodatna uputstva, obavezne konsultacije, a posebno nam epidemiolozi veoma brzo dostave mišljenje. Među mlađim školarcima, imamo hipersenzibilne učenike koji ne mogu da nose maske. Obezbedili smo vizire, a potrebno je naglasiti da je veliki broj nastavnika završio vakcinaciju a neki čekaju revakcinaciju. Trudimo se maksimalno da nemamo nikog pozitivnog na testu, organizovani smo, ponašamo se krajnje odgovorno i o svemu izveštavamo Školsku upravu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)