DRAMA NA GOLIJI: Dvojica mladića ostali zavejani u smetovima visine dva metra

V. I.

22. 03. 2021. u 13:19

U NOĆI između nedelje i ponedeljka dogodila se prava drama na Goliji, u mestu Preko Brdo, kada su dvojica mladića iz Sjenice ostali zavejani u snežnim smetovima, koji su dostizali visinu od više od dva metra.

ДРАМА НА ГОЛИЈИ: Двојица младића остали завејани у сметовима висине два метра

Foto: Privatna arhiva

Naime, njihov automobil nije mogao da se probije kroz nanose, pa su morali da reaguju pripadnici Civilne zaštite opštine Ivanjica.


Prilikom obilaska terena zatekli smo zaglavljen automobil i dvojicu mladića u njemu. Iako smo apelovali na sve da ne kreću na put ovom deonicom, mislili su da situacija i nije tako alarmantna i pokušali da prođu, ali ostali su zavejani. Da bi ih iščupali morali smo da upotrebimo tešku mehanizaciju i nakon nekog vremena uspeli smo da ih izvučemo - rekao je šef Civilne zaštite i predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Foto: Privatna arhiva

 

Sneg na Goliji, inače, neprekidno pada već tri dana, državni put Preko Brdo – Odrvaćenica je potpuno neprohodan. Nadležni su nekoliko puta apelovali na građane da ne kreću na put ovim pravcem, ali apeli nisu urodili plodom.

Da podsetimo, pre dve večeri na istoj deonici u snegu su ostali zaglavljeni dve turistkinje iz Rusije i jedan Ivanjičanin, koje su takođe iz smetova izvukli pripadnici Civilne zaštite.

Osim snega, jak vetar pravi dodatne probleme, smetovi su zaista ogromni i zato je jako važno da ljudi shvate ozbiljnost situacije. Na pojedinim delovima nije dobar ni telefonski signal, obe grupe koje smo pronašli zaglavljene u snegu, naišli smo na njih sasvim slučajno. Sami ne bi mogli nikako da se iščupaju – kazao je Mitrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!