INSPEKCIJA NA TERENU: Kontroliše se primena mera u Jagodini – Za sada nisu uočene nepravilnosti

Z. Gligorijević

19. 03. 2021. u 14:04

GRADSKA inspekcija u Jagodini redovno vrši kontrolu sprovođenja primena mera za zaštitu stanovništva od virusa Kovid 19.

ИНСПЕКЦИЈА НА ТЕРЕНУ: Контролише се примена мера у Јагодини – За сада нису уочене неправилности

Foto: Z. G.

Od kada su na snagu stupile nove mere Kriznog štaba, usvojene od strane Vlade Srbije, do danas u Jagodini nije uočena nijedna nepravilnost, niti je bilo nepoštovanja mera, već je iskazana visoka svest i disciplinovanost građana Jagodine, saznaju „Novosti“ od Marije Jovanović, pomoćnika gradonačelnika grada Jagodine za informisanje.


- Inače, vakcinacija i revakcinacija protiv virusa Kovid 19 odvijaju se bez prekida, po unapred utvrđenom planu, tako da nove mere ni na koji način ne ugrožavaju proces imunizacije. U Jagodini je do sada vakcinisano oko 12.500 punoletnih građana, a drugu dozu vakcine je primilo oko 8.500. i dalje vlada velika zainteresovanost građana za imunizaciju i ako se nastavi ovakvim tempom, na dobrom smo putu da zaustavimo širenje virusa – ocenjuje Jovanovićka.

Ona dodaje da se imunizacija obavlja na tri punkta- u Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Hali sportova „Jassa“ i to uz tehničku i logističku podršku Skupštine grada. Nema redova i zadržavanja i svaki građanin ima svoj termin, kako bi se ispoštovale sve preporuke i mere.

Za nepokretne građane su organizovane medicinske ekipe koje izlaze na teren, a građani koji nisu u mogućnosti da se prijave preko portala e-uprave, mogu pozvati službu SG Jagodine i zaposleni izvršiće prijavu umesto njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)