I “SEDMA SILA” MEĐU BORCIMA PROTIV KORONE: Iz Doma zdravlja u Šapcu upućena zahvalnost novinarima (FOTO)

V. MITRIĆ

16. 03. 2021. u 18:09

- PRE godinu dana u našoj zemlji proglašeno je vanredno stanje zbog Kovida 19. Od početka bilo nam je jasno da se suočavamo sa podmuklim protivnikom.

И “СЕДМА СИЛА” МЕЂУ БОРЦИМА ПРОТИВ КОРОНЕ: Из Дома здравља у Шапцу упућена захвалност новинарима (ФОТО)

Foto: DZ Šabac

Virus je odneo hiljade života, nije birao, nije delio po uzrastu, polu, imovinskom stanju - piše u saopštenju kolektiva Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ iz Šapca.

Kako kažu, „ virus korona, uz sve zlo koje nam je doneo, podsetio nas je da smo svi jedno i da mu se samo zajedništvom možemo i moramo suprotstaviti i pobediti“.

- Jednu od najvažnijih uloga u borbi protiv korone imate i vi novinari - ističe kolektiv šabačkog Doma zdravlja. - Od prvog dana na istoj smo strani. Vi ste bili naša spona sa sugrađanima u trenucima kada im zbog vanrednih okolnosti nismo mogli dati potrebne informacije. Podsećali ste ih kako da zaštite sebe i svoje bližnje, gde da dođu da se testiraju, šta da čine ukoliko se osećaju loše i ukoliko strepe da su inficirani... U želji da građanima pokažete pravu sliku protiv čega se borimo, ulazili ste u rizične zone. Mnogi od vas su se i razboleli. Ipak, to vas nije ni usporilo niti pokolebalo u nastojanjima da i onoj najnepoverljivijoj osobi u našoj sredini pokažete i dokažete da je ovaj virus opasan - navode zdravstveni radnici.

Kolektiv DZ dalje navodi da „kada su u našu zemlju, u naš grad i u naš okrug stigle prve vakcine, novinari su neumorno podsećali na značaj imunizacije i da je vakcina jedino oružje pred kojim korona pada“.

- Srećemo se skoro svakodnevno na punktu za masovnu imunizaciju, odlazite sa nama u udaljenija mesta u šabačkom kraju. Često pratite naše ekipe koji vakcinišu naše nepokretne i polupokretne sugrađane. Sve što ste učinili tokom epidemije, vaša odgovornost, razumevanje, pravovremeno i istinito informisanje, zavređuje zahvalnost - zaključuje koletiv DZ Šabac, uz zahvalnost svim medijima, lokalnim i nacionalnim, među kojima su i „Večernje novosti“ kao i portalima i društvenim mrežama.

Zahvalnicu za medijsko pregalaštvo u borbi protiv korona virusa „Večernje novosti“ su dobile od Doma zdravalja „Dr Milenko Marin“ u Loznici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)