STIPENDIJE ZA 283 KNJAŽEVČANA: Opština izdvaja novac i pomaže učenike i studente

S.M.J.

12. 03. 2021. u 12:43

OPŠTINA Knjaževac stipendiraće ove godine čak 283 učenika i studenta za šta je iz opštinske kase izdvojila blizu 10 miliona dinara.

СТИПЕНДИЈЕ ЗА 283 КЊАЖЕВЧАНА: Општина издваја новац и помаже ученике и студенте

Foto: Opština Knjaževac

Ova lokalna samouprava prepoznala je značaj ulaganja u budućnost i obrazovanje pa stipendira izuzetno nadarene studente i učenike, kao i brucoše koji su ispunili uslove konkursa. Jedna je od retkih sredina u Srbiji koja novčano pomaže i studente iz materijalno ugroženih porodica, učenike i studente iz jednoroditeljskih, kao i porodica za troje, četvoro ili petoro dece, ali i đake i budućeakademske građane sa invaliditetom i hroničnim bolestima, kao i učenike i studente bez roditeljskog staranja.

 - Ovi mladi ljudi su najkvalitetniji primeri naše budućnosti i za nas iz lokalne samouprave je ovo sigurno jedna od lepših aktivnosti zato što ulažemo u budućnost i obrazovanje i ulažemo u ljude što je izuzetno važno. Želja nam je da im ova stipendija bude podstrek da vredno uče i marljivo rade, te da znanje koje su stekli iskoriste za unapređenje naše opštine jer će za mlade obrazovane ljude uvek biti mesta u životu opštine Knjaževac – kaže Marija Jelenković, šefica Kabineta predsednika opštine.

Visina stipendija koje se isplaćuju u 10 mesečnih rata, inače, iznosi 3.250 dinara za učenike i 6.500 za studente.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!