NOVOSADSKE LAMELE ČEKAJU "BEZBEDNJAKE": Bliži se useljenje u prvih 548 stanova za pripadnike vojske i policije

Z. GRUMIĆ

11. 03. 2021. u 06:21

IZGRADNjA prvog kompleksa stanova namenjenih pripadnicima vojske, policije i službi bezbednosti u Novom Sadu pri samom je kraju tako da bi uskoro, najverovatnije početkom idućeg meseca, moglo da počne useljavanje stanara u tri novoizgrađene zgrade na Jugovićevu, sa ukupno 548 stambenih jedinica.

НОВОСАДСКЕ ЛАМЕЛЕ ЧЕКАЈУ БЕЗБЕДЊАКЕ: Ближи се усељење у првих 548 станова за припаднике војске и полиције

Foto N. Karlić

Reč je o prvoj fazi realizacije dela velikog državnog projekta izgradnje 20.295 jeftinih stanova, koji se realizuje u sedam gradova, a u okviru kojeg će u Novom Sadu biti izgrađene ukupno 1.972 stambene jedinice na 145.000 kvadratnih metara, u vrednosti od 8,5 milijardi dinara.

Gradnja prve tri sedmospratnice na Jugovićevu koje sadrže stanove različite kvadrature, od jednoiposobnih do troiposobnih, po ceni od 500 evra za kvadrat, počela je u drugoj polovini 2019. godine, a krajem prošle je okončana procedura konkurisanja i obavljena raspodela.

- Prijavili smo se, takozvanim sistemom "brzi prsti", za stan koji se nalazi na trećem spratu ove prve zgrade. U poslednje vreme često dođemo ovamo da obiđemo našu terasu i nadam se da ćemo se uskoro useliti u novi stan - kaže za "Novosti" buduća stanarka, čija će porodica tako najzad rešiti svoje stambeno pitanje, posle višegodišnjeg podstanarskog staža.

INTERESOVANjE

DA je interesovanje za ove stanove izuzetno veliko potvrdio je podatak da se jesenas na oglas za prodaju 1.000 stambenih jedinica u Beogradu, za nepuna dva minuta javilo 7.000 kandidata. Raspodela stanova je obavljena po redosledu prijavljivanja elektronskim putem, odnosno po sistemu popularno nazvanom "brzi prsti". Zbog određenih nedostataka takvog načina podele najavljenje su izmene.

Stanove za pripadnike službi bezbednosti grade domaći građevinari, a srpske firme su takođe angažovane i za njihovo opremanje, što značajno doprinosi razvoju naše građevinske industrije.

Foto N. Karlić

Kada na istoj toj lokaciji u Novom Sadu sledeće godine bude završena i druga faza izgradnje stanova za "bezbednjake" i potom realizovani drugi planirani projekti poput atletskog stadiona, škole, vrtića, Jugovićevo će postati lepo i atraktivno naselje sa oko 10.000 stanovnika.

Značajnu podršku u izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti daje Grad Novi Sad, iz čijeg budžeta je za izgradnju komunalne i saobraćajne infrastrukture i drugih neophodnih objekata investirano 1,5 milijardi dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEMORIJALNI ODBOJKAŠKI TURNIR: Sećanje na Vlasotinčanina Dušana Krstića