"BRZI PRSTI" NISU FER: Uskoro sledi nova procedura konkurisanja za stanove za bezbednjake

Z. GRUMIĆ

22. 10. 2020. u 15:20

DA će postupak konkurisanja za stanove za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti biti promenjen, izvesno je posebno posle izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da treba preispitati i ispraviti aktuelni sistem podele po redosledu prijavljivanja elektronskim putem.

БРЗИ ПРСТИ НИСУ ФЕР: Ускоро следи нова процедура конкурисања за станове за безбедњаке

Foto N. Karlić

Nužnost izmene procedure rangiranja, popularno nazvane "brzi prsti", potvrdio je i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, jednog od sedam gradova u našoj zemlji u kojima je u toku izgradnja ukupno 7.900 stanova za bezbednjake.

- Menjaće se procedura podnošenja konkursne dokumentacije. O tome ćemo razgovarati u bliskoj budućnosti. Važno je istaći da je predsednik Vučić najavio još veću stambenu podršku, pre svega za Beograd i Novi Sad, u smislu izgradnje još većeg broja tih stanova, jer je interesovanje za njih ogromno - izjavio je Vučević "Novostima".

JUGOVIĆEVO

U NOVOM Sadu se za pripadnike Vojske Srbije, MUP i drugih službi bezbednosti gradi 1.972 stana na 145.000 kvadratnih metara, u vrednosti od 8,5 milijardi dinara. Projekat je podeljen u dve faze. Prva, sa 548 stanova, biće završena u februaru 2021. godine.

Namera nadležnih da uvođenjem sistema "brzi prsti", odnosno formiranjem rang-liste na osnovu redosleda pristiglih prijava elektronskom poštom, budu onemogućene manipulacije, nameštanja i beskrajno dug rad konkursnih komisija očigledno nije dao željeni rezultat. Na taj način mogu da ostanu bez stana oni koji ga po objektivnim kriterijumima zaslužuju a nisu baš vešti u brzom slanju mejlova, odnosno elektronskoj komunikaciji.

Zato će zainteresovani za jeftine stanove u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Vranju i Sremskoj Mitrovici s nestrpljenjem čekati da vide koji će novi model konkurisanja da predloži republička vlada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)