VAKCINISANO PREKO 12.000 JAGODINACA: Lekari upozoravaju da se građani i dalje pridržavaju mera

Z. Gligorijević

08. 03. 2021. u 12:29

PREKO 12.000 meštana grada na Belici primilo je vakcinu, a više od polovine njih primilo je i drugu dozu vakcine. Jagodinci su veoma zadovoljni organizacijom i ljubaznošću osoblja.

ВАКЦИНИСАНО ПРЕКО 12.000 ЈАГОДИНАЦА: Лекари упозоравају да се грађани и даље придржавају мера

Foto: Skupština grada Jagodina

Lekari upozoravaju da građani i dalje moraju da se pridržavaju epidemiološkim mera i da nose zaštitne maske, naročito između prve i druge doze vakcine, jer se antitela stvaraju tek posle revakcinacije.

- Vakcinacija se obavlja na tri punkta - u Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Hali sportova „Jassa“. Građani dobijaju obaveštenje putem sms poruke od strane elektronske uprave, ali i pozivom od strane zaposlenih u Skupštini grada Jagodine. Zahvaljujući dobroj organizaciji i savesnim građanima, imunizacija protiče u najboljem redu, nema gužve, zadržavanja, čekanja i redova – ocenjuje za „Novosti“ Marija Jovanović, pomoćnik gradonačelnika grada Jagodine za informisanje.

Ona dodaje da su za građane koji su slabo pokretni ili nepokretni organizovane medicinske ekipe koje ih obilaze i vakcinišu ih u njihovim domovima.

Za građane Jagodine koji nemaju mogućnost da se prijave putem portala e- uprave, oformljena je služba u Skupštini grada Jagodine koja vrši prijavu umesto njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)