PREMINUO ČEDOMIR KRSTIĆ: Napustio nas legendarni Čeda Apsandžija

D. Ristić

04. 03. 2021. u 14:18

ПРЕМИНУО ЧЕДОМИР КРСТИЋ: Напустио нас легендарни Чеда Апсанџија

Foto: D. Ristić

U VRANJU je u 71. godini preminuo humorista i poznati vranjski boem Čedomir Krstić, nadaleko poznat kao Čeda Apsandžija.

Prepoznatljivi nadimak Apsandžija dobio je po radnom mestu na kojem je proveo čitav radni vek u Okružnom zatvoru u Vranju. Tokom osamdesetih i devedesetih, sa svojim kolegama, Perom Tumanom, Čedom Motkom i Buckom Gušljom činio je četvorku koja je autentični vranjski humor pronosio na talasima Radio Vranja u legendarnoj emisiji „Nedeljni smehotres“.

U njoj je negovan autentični vranjski humor kroz dogodovštine aktera i njihovih duhovitih komentara na čaršijsku i društvenu stvarnost. Popularnost su potvrdili emisijom „Pobratimi“, emitovanoj na Televiziji Vranje.

Čeda Apsandžija je, kao član tima „Pobratima“, bio učesnik i mnogih manifestacija, humorističkih takmičenja i druženja u Vranju i drugim gradovima Jugoslavije. U rodnoj Krševici, od 2007. godine, bio je utemeljivač kulinarsko-turističke manifestacije „Škembijada“, omiljene širom Srbije.

Bio je poznat po vedrom duhu i vrcavom humoru, kao omiljeni gradski lik i boem. Iza sebe je ostavio dve ćerke i dvoje unučadi.

Čedomir Krstić – Čeda Apsandžija biće sahranjen u petak na Šapranačkom groblju u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)