RASTE BROJ PACIJENATA U KOVID-ODELJENJIMA: U Rudničko-takovskom kraju od juče hospitalizovano još šest osoba

M. B.

04. 03. 2021. u 14:15

U RUDNIČKO - takovskom kraju raste broj pacijenata, koji se leče od virusa korona.

РАСТЕ БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА У КОВИД-ОДЕЉЕЊИМА: У Рудничко-таковском крају од јуче хоспитализовано још шест особа

Foto: M. B.

U Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, njihov broj tokom protekla 24 časa je 31 (šestoro više nego juče, 3. marta, dok je taj broj juče, u odnosu na 2. mart, bio uvećan za troje).

- Na Grudnom odeljenju smešteno je njih 18, a 13 na Neurologiji. Pozitivno na kovid-19 je 24, četvoro ima negativan test, troje čeka rezultate testiranja. U minula 24 sata, primili smo sedam pacijenata (troje više nego prethodnog dana) sa simptomima koji ukazuju na korona virus, jednog smo otpustili kući – potvrdio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Do ovog izveštavanja, nema podataka o broju eventualno novozaraženih u ovom kraju, tokom protekla 24 sata. Njih je juče bilo desetoro. Prema izjavi dr Aleksandra Čivovića, v.d. direktora milanovačkog Doma zdravlja, ukupan broj obolelih od korona virusa, u ovom aktuelnom „piku“ epidemije, ovde je 1.864 a od njih je do sada izlečeno 856.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna i u aktuelnom „piku“ epidemije, koji još ne pokazuje trend smirivanja, zaražena su ukupno 1.864 lica, uz nažalost 86 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju