POLITIČKE IGRE I OKO ŠEĆERANE: Gradska uprava u Požarevcu demantuje optužbe lokalne opozicione inicijative

D. NOVKOVIĆ

03. 03. 2021. u 06:21

ПОЛИТИЧКЕ ИГРЕ И ОКО ШЕЋЕРАНЕ: Градска управа у Пожаревцу демантује оптужбе локалне опозиционе иницијативе

Foto APR

REGIONALNA inicijativa za istočnu Srbiju "Istok" je saopštila da lokalna samouprava u Požarevcu prodaje imovinu Fabrike šećera u stečaju, po znatno nižoj ceni od one koju je za nju platila 2015.

Tvrde i to da se Šećerana plaćena 315 miliona sada nudi za 136, iako je dosad u infrastrukturu uloženo više miliona evra.

Pomenuti "Istok", podsetimo, u ovdašnjoj Skupštini deluje kao opozicija, a Gradska uprava je saopštila da iza oglasa za prodaju zemljišta stoji Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Precizirano je i to da se ne radi o lokaciji koju su oni kupili, već o terenu koji je vlasništvo Šećerane u stečaju, dobijeno po okončanju sudskih sporova...

"RINGELSAN"

IZ "Istoka" tvrde i to da je firma "Ringelsan" - koja je dobila subvencije države - pod sumnjivim okolnostima nestala iz kruga Šećerane, ostavivšio dugove i neisplaćene zarade.

Gradska uprava i ovo demantuje, navodeći da pomenuta firma nije dobila subvencije, a da se iz Požarevca povukla po okončanju suđenja sa lokalnom samoupravom i isplati svih dugovanja.

- Što se tiče ulaganja od "više miliona evra" u infrastrukturu Industrijske zone, Grad je opremio oko devet hektara na početku Ulice Đure Đakovića. Ta lokacija ni na koji način nije povezana sa Fabrikom šećera, pa je ovo svesna zamena teza zarad obmanjivanja građana - saopšteno je iz Gradske uprave, uz podsećanje na to da su 2015. za 316 miliona dinara kupljeni oko 22 hektara zemljišta, 57.000 kvadrata objekata, tehnološka oprema i kompletna infrastruktura. Taj kompleks je gotovo spreman za rad, pa nije bilo potrebe za dodatnim ulaganjima.

Dosad je, saznajemo, prodat samo deo tehnološke opreme - za oko 142 miliona dinara - da bi se objekti ispraznili i ponudili za izdavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)