BRIGA O ZAŠTITI VERSKE I KULTURNE BAŠTINE: Direktor Kancelarije za KiM razgovarao sa igumanijom Pećke Patrijaršije

D.Z.

02. 03. 2021. u 16:33

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas (u utorak) sa igumanijom manastira Pećka patrijaršija, mati Haritinom.

БРИГА О ЗАШТИТИ ВЕРСКЕ И КУЛТУРНЕ БАШТИНЕ: Директор Канцеларије за КиМ разговарао са игуманијом Пећке Патријаршије

Foto: Kancelarija za KiM

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM ,Petković je igumaniji Haritini preneo brigu Kancelarije i svoju lično bojazan za zaštitu verske i kulturne baštine na KiM i istakao projekte koje Kancelarija sprovodi na  njihovoj obnovi, promociji i zaštiti.

-Tokom iskrenog i otvorenog razgovora, Petković se sa mati Haritinom dotakao i pitanja bezbednosti sestrinstva Pećke patrijaršije i izazovima sa kojima se one svakodnevno susreću. Direktor je igumaniji Haritini čestitao izbor novog patrijarha, njegove svetosti gospodina Porfirija pod čijom upravom je i stavropigijalni manastir Pećka patrijaršija, duhovno sedište srpskih patrijarha-navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM i dodaje da se na sastanku razgovaralo i o epidemiološkoj situaciji na Kosovu i Metohiji i na koji način Kancelarija može da pomogne u odgovoru na posledice pandemije virusa Kovid 19.

Sastanku u Palati „Srbija“ prisustvovao je i dr Dušan Jovović, pomoćnik direktora zadužen za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri