SVE LOŠIJA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NA TERITORIJI KRALJEVA: Broj novozaraženih konstantno raste

G. ĆIROVIĆ

02. 03. 2021. u 15:58

KAKO je saopštio Gradski štab za vanredne situacije prema podacima kraljevačkog Zvoda za javno zdravlje, od ukupno 426 testiranih uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva, računajući 130 PCR i 296 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 137, što je čak 42 više nego prethodnog dana.

СВЕ ЛОШИЈА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ КРАЉЕВА: Број новозаражених константно расте

Foto: G.Š.

O sve lošijoj epidemiološkoj situaciji u gradu na Ibru svedoči i podatak da od 18. februara broj novozaraženih konstantno raste. U ovom periodu koronom je zaraženo 1.207 građana, dok je od izbijanja epidemije do sada ukupno registrovano 13.084 slučajeva infekcije.

Od posledica korone tokom proteklih 24 sata, navodi se u saopštenju, preminuo je još jedan kovid pacijent sa teritorije Kraljeva, tako da je do sada ukupno 211 Kraljevčana izgubilo bitku protiv ovog virusa.

Na lečenju u Opštoj bolnici „Studenica“ trenutno je 59 kovid pacijenata, od kojih je na intenzivnoj nezi zbrinuto 10 - šestoro na respiratoru i dvoje na neinvazivnoj ventilaciji. U ovoj ustanovi je tokom proteklih 24 sata preminuo jedan pacijent, 14 je novoprimljenih, a 12 otpuštenih sa bolničkog lečenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega