JUMKO ORGANIZOVAO VAKCINACIJU: Prva fabrika u Srbiji koja je sprovela imunizaciju zaposlenih na radnom mestu

J.S.

02. 03. 2021. u 09:35

U AMBULANTI kompanije Jumko u Vranju juče je 45 radnika koji su se prijavili preko e – uprave primilo prvu dozu vakcine. Jumko je prva fabrika u Srbiji koja je za svoje radnike na ovaj način organizovala vakcinaciju, a slična praksa verovatno će biti nastavljena i u ostalim firmama koje imaju svoje ambulante.

ЈУМКО ОРГАНИЗОВАО ВАКЦИНАЦИЈУ: Прва фабрика у Србији која је спровела имунизацију запослених на радном месту

Foto: J.S.

- Zahvaljujući Gradu, Kriznom štabu i Zdravstvenom centru mi smo prva kompanija koja na ovaj način sprovodi vakcinaciju u svojoj kompaniji. Naš cilj je da, pre svega zaštitimo zdravlje naših radnika, ali i da omogućimo da posle vakcinacije naša kompanija normalno posluje, da proces proizvodnje ne bude ugrožen zbog bolesti i odsustva radnika – rekla je Gordana Stanković, PR menadžer kompanije Jumko.

Vakcinacija će na isti način biti organizovana i za sve radnike koji se u narednom periodu prijave, kao i revakcinacija.

-   Ovo ćemo verovatno praktikovati i u svim drugim fabrikama, iz prostog razloga, najpre smanjujemo mogućnost zaražavanja ljudi ukoliko se ne prave velike gužve na punktovima, a sa druge strane, privreda ne trpi, odnosno radnici ne moraju da napuštaju svoja radna mesta – rekao je dr Aleksandar Stajić, gradski većnik za zdravstvo.

Radnici su zadovoljni ovakvom organizacijom, kažu da im je lakše i brže da vakcinaciju obave na poslu. Inače, u Jumku se od početka pandemije nije obustavljala proizvodnja, a bilo je samo sporadičnih slučajeva zaraževanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće