PROTIV KORONE I U CENTRU ZA KULTURU: Imunizacija na još jednom punktu u Valjevu

B. P.

18. 02. 2021. u 14:50

VAKCINACIJA građana protiv korone, od četvrtka se obavlja i u holu Centra za kulturu u Valjevu, a sprovode je ekipe ovdašnje Opšte bolnice. Do sada, imunizacija se odvijala u hotelu “Grand”, a obavljali su je medicinski radnici Doma zdravlja Valjevo.

ПРОТИВ КОРОНЕ И У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ: Имунизација на још једном пункту у Ваљеву

Foto: OB Valjevo

Planirano je da u četvrtak u holu kinesku vakcinu “sinofarm” primi stotinu Valjevaca. Od petka, od 11 do 15 časova, izuzev nedelje, predviđeno je da se dnevno vakciniše po 200 stanovnika grada na Kolubari.

- Imamo po tri mobilne ekipe lekara i medicinskih sestara, uz ostalo osoblje koje radi sa građanima koji dolaze na vakcinaciju – kaže dr Zoran Živković, rukovodilac Tima za imunizaciju Opšte bolnice Valjevo. - Ovo je prvi put u istoriji srpskog zdravstva da sekundarni i tercijarni nivo medicinskih ustanova preuzimaju obavezu organizovanja i sprovođenja vakcinacije stanovništva. I zaposleni u Centru za kulturu dali su nemerljiv lični doprinos sprovođenju vakcinacije. Pokazalo se, kroz istoriju, da je imunizacija jedini način da se prekine pandemija i pozivamo građane da se vakcinišu protiv korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave