ZA LEPŠI I ČISTIJI ZRENJANIN: Počeli dogovori oko izgradnje prečistača otpadne vode (FOTO)

B. GRUJIĆ

01. 03. 2021. u 19:57

GRADONAČELNIK Zrenjanina Simo Salapura, sa predstavnicima investitorske kompanije "Metito" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i "Ehting" iz Beograda, kojoj je poveren posao projektovanja budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u gradu na Begeju, održao je prvi radni sastanak.

ЗА ЛЕПШИ И ЧИСТИЈИ ЗРЕЊАНИН: Почели договори око изградње пречистача отпадне воде (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Time je počela tehnička realizacija projekta od izuzetnog strateškog značaja.

Projekat se trenutno nalazi u fazi pripreme neophodne dokumentacije, sa ciljem ishodovanja građevinske dozvole za izgradnju i upravljanje prečistačem otpadne vode.

Ugovor za ovaj prokekat vredan oko 30 miliona evra, između Grada Zrenjanina i kompanije "Metito" potpisan je početkom novembra prošle godine i trajaće narednih 25 gdina.

- Ono što je veoma bitno naglasiti da naše obaveze nisu finansijske prirode i da one podrazumevaju zemljište, koje je obezbeđeno na obodu industrijske zone"Jugoistok" i povezivanje gradske kanalizacione mreže sa budućim prečistačem.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani