ZA LEPŠI I ČISTIJI ZRENJANIN: Počeli dogovori oko izgradnje prečistača otpadne vode (FOTO)

B. GRUJIĆ

01. 03. 2021. u 19:57

ЗА ЛЕПШИ И ЧИСТИЈИ ЗРЕЊАНИН: Почели договори око изградње пречистача отпадне воде (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

GRADONAČELNIK Zrenjanina Simo Salapura, sa predstavnicima investitorske kompanije "Metito" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i "Ehting" iz Beograda, kojoj je poveren posao projektovanja budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u gradu na Begeju, održao je prvi radni sastanak.

Time je počela tehnička realizacija projekta od izuzetnog strateškog značaja.

Projekat se trenutno nalazi u fazi pripreme neophodne dokumentacije, sa ciljem ishodovanja građevinske dozvole za izgradnju i upravljanje prečistačem otpadne vode.

Ugovor za ovaj prokekat vredan oko 30 miliona evra, između Grada Zrenjanina i kompanije "Metito" potpisan je početkom novembra prošle godine i trajaće narednih 25 gdina.

- Ono što je veoma bitno naglasiti da naše obaveze nisu finansijske prirode i da one podrazumevaju zemljište, koje je obezbeđeno na obodu industrijske zone"Jugoistok" i povezivanje gradske kanalizacione mreže sa budućim prečistačem.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

dundo

01.03.2021. 21:28

Sto se tice precistaca otpadnih voda je jako bitno za Zrenjanin samo sam se sokirao kad su izjavili da firma iz Beograda ce izradjivat projekat mozemo ocekivat slucaj fabrike vode