EPIDEMIJA U RADNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Bez preminulih, još 48 novoobolelih

M. B.

26. 02. 2021. u 14:11

ЕПИДЕМИЈА У РАДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Без преминулих, још 48 новооболелих

Foto: M.Drobnjak

SREĆOM, ni današnji zvanični izveštaj o zarazi korona virusom u Rudničko-takovskom kraju, tokom protekla 24 časa ne beleži ni jednog preminulog pacijenta od opakog kovida-19. Beleži, nažalost, još 48 osobe obolele od te pandemije.

- Ukupan broj registrovanih, obolelih od korona virusa, u ovom „trećem piku“ epidemije, ovde je 1.768. Od tog broja, 821 pacijent je izlečen, oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije. Sva preostala kovid pozitivna lica, nalaze se u kućnoj izolaciji, pod medicinskim kontrolama Doma zdravlja.

Tokom protekla dva dana, u Kovid ambulantama našeg Doma, pregledano je ukupno 295 osoba, urađeno je 116 antigenskih testova, uzeto 16 nazofaringealnih briseva, deset lica je upućeno na hospitalizaciju – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.780 lica, uz nažalost 85 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)