PROTEST ZBOG PRITVORA: U Gračanici se okupili rođaci i prijatelji učesnika tuče u Lapljem selu

D. ZEČEVIĆ

25. 02. 2021. u 20:30

TOKOM danađnjeg protesta ispred stanice policije u Gračanici, zbog toga što je ovdašnji ogranak Osnovnog suda iz Prištine odredio pritvor do 30 dana mladićima koji se povezuju sa tučom od 22. februara, njihovi roditelji su nosili transparente sa porukama poput "Želimo mir, ovo je bio samo momački hir" i "Uvek sloga, nikada svađa".

ПРОТЕСТ ЗБОГ ПРИТВОРА: У Грачаници се окупили рођаци и пријатељи учесника туче у Лапљем селу

Foto privatna arhiva

- To su sve naša braća, naši vršnjaci i drugovi. Svako odgovara za svoje postupke, ali ne u ovolikoj meri, pa želimo i izjednačenu pravdu i da izađu na slobodu - poručila je Katarina, sestra pritvorenog Lazara Karadžića iz Lapljeg Sela, dok srednjoškolac Dajan Joksimović smatra da je tuča dve grupe momaka bila bespotrebna, a najgore je to što se u sve umešala i politika.

RAŠIĆ, TRAJKOVIĆ, KURTI...

NENAD Rašić i Rada Trajković su se, u dosluhu sa Aljbinom Kurtijem, dogovorili da unapred zakazanu školsku tuču predstave kao politički linč i progon neistomišljenika, pa da za to optuže državu Srbiju, Srpsku listu i predsednika Aleksandra Vučića - procenjuje u saopštenju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

I sportisti sa centralnog Kosmeta su podržali pritvorene mladiće, poručivši institucijama da je deci mesto u učionicama i na sportskim terenima, a ne u pritvorskoj jedinici.

Slaviša Ristić, otac pritvorenog Marka, kaže da ne podržava bilo kakav vid nasilja, pogotovo ne u školi, ali ne prihvata ni to da mladići budu tretirani kao kriminalci.

OBRT

TUČA u Lapljem Selu između dve grupe mladića, među kojima je bio i sin bivšeg ministra u kosovskoj vladi Nenada Rašića, izgleda, ima i naličje jer svedoci tvrde da njegov Nikola nije bio žrtva, već jedan od učesnika organizovanog obračuna koji je bio najavljen posredstvom društvenih mreža.

- Nije poznato ni za šta se terete, niti ko ih tuži, samo znam da je moj sin otišao da kao svedok da izjavu, a završio je u pritvoru - revoltirana je Milka Trajković, majka Dimitrija koji je sa ostalima prebačen u Mitrovicu, a Bojan Živić potvrđuje da je i njegov brat bio samo svedok tuče.

Protest su nadgledali pripadnici Kosovske policije, a roditelji i mladi iz Lapljeg Sela i Gračanice najavljuju da će se na istom mestu okupljati svakog dana u 18 sati...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna