SUBVENCIJE KOMUNALNIH USLUGA U PARAĆINU: Evo ko ima pravo na umanjene račune za vodu i smeće

Z. Rašić

19. 02. 2021. u 13:18

OPŠTINA Paraćin iz svoje kase i ove godine subvencioniše građanima koji ispune uslove komunalne usluge za vodu i smeće, pa će građani dobijati umanjene račune, a u kolikom procentu - o tome svake godine rešenjem odlučuje Opštinsko veće.

СУБВЕНЦИЈЕ КОМУНАЛНИХ УСЛУГА У ПАРАЋИНУ: Ево ко има право на умањене рачуне за воду и смеће

Foto: Z. R.

Prijavljivanje je u toku, zbog čega se povremeno napravi i gužva ispred Centra za socijalni rad, gde se primaju zahtevi.


Pravo na subvenciju od čak 90 odsto za obe komunalne usluge imaju korisnici novčane socijalne pomoći, građani sa prihodima do tog iznosa, korisnici minimalnih penzija ako žive sami, korisnici tuđe nege i pomoći, boračko-invalidske zaštite, te radno-sposobna lica koja nemaju prihode, a prema proceni Centra za socijalni rad, uz mogućnost volontiranja.

Sva ostala domaćinstva osim najbogatijih - obveznika poreza na godišnji dohodak građana, mogu da ostvare subvenciju za utrošenu vodu koja u 2021. iznosi 30 odsto. Ovo umanjenje računa ostvaruju porodice koje imaju bar jednog nezaposlenog člana, penzionera ili korisnika dečjeg dodataka, a u slučaju da ne ispunjavaju nijedan od ovih uslova, dovoljno je da popune izjavu da nisu obveznici poreza na godišnji dohodak.

Ko zahtev podnese do kraja februara pravo na ovu subvenciju ostvaruje od početka godine, a oni koji to učine kasnije - pravo ostvaruju od trenutka podnošenja zahteva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)