HUMANOST PLAĆA PRIKLJUČAK ZA MALE TOTOVE: Porodica iz Mokrina, kod Kikinde, sa petoro dece, četiri godine bez struje (FOTO)

R.Š.

14. 02. 2021. u 14:08

MLADA porodica iz Mokrina kod Kikinde, Vesna Dokić i njen muž Nenad Tot, imaju petoro male dece. Žive u staroj kući na kraju sela kojoj je potrebna ozbiljna sanacija, ali bi oni i njihovi mališani bili zadovoljni da imaju bar struju.

ХУМАНОСТ ПЛАЋА ПРИКЉУЧАК ЗА МАЛЕ ТОТОВЕ: Породица из Мокрина, код Кикинде, са петоро деце, четири године без струје (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Ali bez električne svetlosti žive već četiri godine. Dug za struju nemaju, te obaveze su platili, ali nikako ne mogu da sakupe veliku sumu za novi priključak.

- Priključak je oko 70. 000, a još oko 30.000 dinar je potrebno za instalacije. Sami ne možemo da sakupimo tu sumu, jer živimo od dodatka za treće i četvrto dete i od onoga što Nenad zaradi povremenim poslovima. Imamo i stoku i kada bi imali priključak, mogli bi da platimo potrošnju - požalila se Vesna.

Za njihovu životnu nevolju saznalo se kada su ih posetile humane Kikinđanke iz grupe "Zajedno za decu-Mame solidarno". One su im odnele odeću za decu i hranu, a onda su saznali da žive u mraku. Zato su "Mame solidarno" u nedelju u Kikindi organizovale humanitrani "Banatski fruštuk" i tako počele prikupljati novac za priključak za struju za male Totove.

- Prodavali smo sugrađanima kolače i tako ih animira da daju novac. Prodajom oko 59 kilograma kolača sakupile mao 37.410 din. Prezadoviljne smo podrškom Kikinđana-prenosi nam Tanja Bogaroški iz neformalne grupe "Mame solidarno".

Istog dana akciju u Mokrinu organizovao je KUD "Mokrin". Članovi ovog društva već su Totovima odneli hranu i odeću. Uplata od 10.000 dinara stigla je od Kikinđanina  koji već dugo živi u Hrvatskoj, a priloge daju i drugi humanu pojedinci. I sva je prilika da će humanost i ovaj put pobedio nemaštine i malim Totovima obezbediti struju da ne rastu u tami.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina