BEZ FIZIČKE AKTIVNOSTI NEMA NI ZDRAVLJA: Podeljena donacija - sportska oprema za 29 subotičkih škola

J. L.

11. 02. 2021. u 19:18

GRAD Subotica i Savez za školski sport podelili su sportske rekvizite za učenike i stručne literature za pedagoge fizičke kulture u svih 29 osnovnih i srednjih škola.

БЕЗ ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ НЕМА НИ ЗДРАВЉА: Подељена донација - спортска опрема за 29 суботичких школа

Foto: J. L.

- U paketu se nalaze kvalitetne lopte za rukomet, košarku, odbojku i fudbal, a biće podeljeni na osnovu toga koji su sportovi najzastupljeniji u konkretnoj školi. Nastavnici dobijaju dukseve i stručnu literaturu koja će im pomoći da unaprede svoj rad - ističe Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužena za sport i omladinu.

U Savezu za školski sport Subotice zadovoljni su što bili u prilici da doniraju subotičkim školama rekvizite za bavljenje najpopularnijim sportovima, ali ššto su mogli koliko toliko da organizuju sportska nadmetanja.

- Za nama je godina u kojoj smo morali da prekinemo školska sportska takmičenja, ali pored toga u prvom poligodištu uspeli smo da održimo takmičenja u stonom tenisu, streljaštvu i atletici- kaže Radoslav Svirčev, generalni sekretar Saveza za školski sport Subotice. Čekamo povoljniju epidemiološku situaciju kako bismo, nadamo se već u martu, na radost svih nas, nastavili sa takmičenjima.

Jedan od punktova gde su se delili sportski rekviziti je bila OŠ „Kizur Ištvan". U ovoj školi ističu značaj insistiranja da naši najmlađi sugrađani budu što aktivniji kroz sport i zahvaljuju se Gradu Subotici što im to omogućava kroz razne aktivnosti, pa i ovako donacijom opreme.

- Školski sport je veoma važan s obzirom da deca osnovnoškolskog uzrasta polovinu svog vremena provode u školi, tak da je važno na pravi način organizovati njihovo vreme i da ih što više angažujemo u sportu. Svedoci smo da usped epidemije i brojnih restrikcija deca mnogo vremena provode uz ekrane, a mi odrasli treba da im pomognemo da se što više bave sportom, u čemu nam pomažu grad i sportski savezi - objašnjava Dejan Anđelović, direktor OŠ "Kizur Ištvan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!