NAŠE PRIJATELJSTVO JE ČELIČNO: Miloš Vučević obišao Kineski festival svetlosti u Limanskom parku (FOTO)

Novosti online

11. 02. 2021. u 18:52

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je Kineskom festivalu svetla, koji se u Srbiji održava po treći put.

НАШЕ ПРИЈАТЕЉСТВО ЈЕ ЧЕЛИЧНО: Милош Вучевић обишао Кинески фестивал светлости у Лиманском парку (ФОТО)

Foto: Grad Novi Sad

Uz predstavljanje kineskih lampiona u našoj zemlji, simbolično je proslavljena kineska Nova godina. Građani će u novosadskom Limanskom parku Kineski festival svetla moći da posete od 11. do 25. februara, kao i u Beogradu na Sava Promenadi. Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će biti upaljeni svakog dana u 17 časova.

Foto: Grad Novi Sad

- I na ovaj način manifestujemo prijateljstvo dve države i dva naroda. Kada pogledamo šta nas je zadesilo od prošle godine, vidi se da se radi o čeličnom prijateljstvu, jer pravi prijatelj se vidi u nevolji, u teškim vremenima. Najveća količina vakcina je u našu zemlju stigla iz Kine, i neizmerno smo im zahvalni na svoj pomoći. Trudićemo se da budemo aktivni partneri u njihovom velikom projektu ''Jedan put, jedan pojas''. Čestitamo našim prijateljima Novu godinu. Po kineskom tradicionalnom kalendaru, 2021. je posvećena biku koji simbolizuje odanost, lojalnost i kreativnost, i verujem da ćemo u ovoj godini pobediti epidemiju i da će ljudi koji su bili vredni i radni doći do izražaja – istakao je gradonačelnik Vučević i pozvao Novosađane, da poštujući mere, uživaju u Festivalu svetla u Limanskom parku.

Foto: Grad Novi Sad

Inicijator i osnivač Festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između dve zemlje.

- Ove godine nema zvaničnog otvaranja, samo ćemo uključiti lampione i poželeti kineskom narodu srećnu Novu godinu. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Gradu Novom Sadu i Gradu Beogradu na podršci koju pružaju našem festivalu. Ovako mi pokazujemo našim prijateljima koliko ih volimo i cenimo – rekao je Trkulja.

Foto: Grad Novi Sad

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove instalacije uvode u čudesni svet mašte i svetla, koji je podjednako zanimljiv i najmlađima i starijima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)