JOŠ 18 ZARAŽENIH KOVIDOM-19: Epidemija u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

10. 02. 2021. u 11:25

TOKOM minula dva dana, do ovog izveštavanja, kovidom-19 u Rudničko-takovskom kraju je, prema zvaničnim podacima, zaraženo još 18 osoba.

ЈОШ 18 ЗАРАЖЕНИХ КОВИДОМ-19: Епидемија у Рудничко-таковском крају

Foto: Depositphotos

U ovom, takozvanom „trećem piku“ epidemije, ovaj kraj beleži ukupno 1.586 lica, zaraženih virusom korona.

- Od njih 1.586 do sada je izlečeno 735, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Preostali oboleli nalaze se u kućnoj izolaciji, pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu. Trenutno su iz ovog kraja hospitalizovana 34 lica, obolela od kovida-19. U Kovid ambulanti našeg Doma, juče su pregledane ukupno 133 osobe, urađeno je 35 antigenskih testova, uzeto deset nazofaringealnih briseva, tri osobe su upućene na hospitalizaciju – izjavio je jutros dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora Doma zdravlja.

Pandemiju kovid-19 u ovom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.586 lica, uz nažalost 81 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKAZIVANJE NA ZNAČAJ PREVENCIJE BOLESTI: I ovog vikenda pregledi u zdravstvenim ustanovama