SELO KUSIĆ POMAŽE HRVATSKOJ: Prikupljaju pomoć za zemljotresom razoreno Donje Velešnje

J. J. BALjAK

10. 02. 2021. u 11:18

NAKON što su „Belocrkvanske mažoretkinje“ prikupile i odnele humanitarnu pomoć svojim koleginicama u zemljotresom razorenoj Glini, u Hrvatskoj, Belocrkvani pokreću još jednu humanitarnu akciju.

СЕЛО КУСИЋ ПОМАЖЕ ХРВАТСКОЈ: Прикупљају помоћ за земљотресом разорено Доње Велешње

Foto: J.J.Baljak

Meštani sela Kusić će od 15. do 24. februara prikupljati konzerviranu hranu, flaširanu vodu, brašno, sredstva za ličnu higijenu i kućnu hemiju za pomoć meštanima sela Donja Velešnja, u opštini Donji Kukuruzari.

- Stariji meštani dobro pamte poplave, koje su zadesile naše selo 1976. godine. Tada su nam u pomoć pritekli upravo stanovnici Donjeg Velešnja, nakon čega su se naša dva sela pobratimila. Tu njihovu solidarnost nismo zaboravili, zato sada želimo da i mi njima pomognemo u skladu sa našim mogućnostima – kaže Slađan Stanojev, predsednik saveta MZ Kusić.

Donacije će se prikupljati u seoskom Spomen domu u popodnevnim satima – od 15 do 18 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UNIVERZITETSKI KLINIČKI CENTAR KRAGUJEVAC:Ukinuta zabrana poseta pacijentima