SARADNJA - PUT KA USPEHU: Sastanak gradonačelnika Kraljeva sa čelnicima univerziteta u Kragujevcu

G.Ćirović

10. 02. 2021. u 12:27

ŽELjA za saradnjom postoji, kao i želja da se primeni stečeno znanje i da se problemi zajednički rešavaju, tako da će budući zajednički koraci sigurno voditi ka uspehu.

САРАДЊА - ПУТ КА УСПЕХУ: Састанак градоначелника Краљева са челницима универзитета у Крагујевцу

Foto: GU Kraljevo

Ovo je jedan od najvažnijih zaključaka sastanka dr Predraga Terzića, gradonačelnika Kraljeva sa prof. dr Nenadom Filipovićem, rektorom Univerziteta u Kragujevcu, prorektorom za naučno-istraživački rad prof. dr Vesnom Ranković i prof. dr Draganom Đurčićem, prorektorom za koordinaciju poslova fakulteta, čija je glavna tema bila saradnja privrede i visokoškolskih ustanova.

 - Unapređenjem saradnje sa privredom, uvođenjem novih studijskih programa kao i na druge načine, Univerzitet u saradnji sa lokalnom samoupravom može da doprinese da studenti po završenom školovanju nalaze zaposlenje u svojoj struci – rekao je pored ostalog prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu.

Foto: GU Kraljevo

 

Sastanku su prisustvovali i dekan Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu prof. dr Mile Savković, prodekan za nastavu dr Aleksandra Petrović i prodekan za naučno-istraživačku delatnost dr Milan Bižić. Ovom prilikom gradonačelnik Terzić je istakao da je multinacionalna kompanija "Leoni" sa novootvorenom fabrikom u gradu na Ibru već uspostavila saradnju sa kraljevačkim fakultetom i stipendirala studente.

- Taj vid saradnje moguće je ostvariti i sa domaćim prduzećima "Gir", "Elektromontaža", "Amiga", "Radijator", "Cip"... - naglasio je Terzić.

- Neophodno je otvoriti više visokoškolskih ustanova u Kraljevu, ali istovremeno i privući svršene studentre da se po okončanju studija vrate u svoj rodni grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a